onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Психологічна служба на Гайсинщині

Діти повинні жити у світі краси,   

гри, казки, музики, малюнка, 

фантазії, творчості …  

В. Сухомлинський

     Згідно з планом роботи на І квартал 2019 року на базі СЗШ І-ІІІ ст. №4 м. Гайсин (директор Сташко І.В.) відбувся семінар-практикум фахівців психологічної служби району на тему «Казкотерапія, як інструмент практичного психолога у роботі з усіма учасниками освітнього процесу».

      Учасників семінару гостинно зустріли адміністрація та педагогічні працівники освітнього закладу, розповіли про здобутки та творчі плани, представили змістовну візитівку.

        Казка є одним з інструментів педагога, психолога, батьків, за допомогою якого вони можуть спілкуватися з дітьми їхньою мовою. Казки супроводжують людину все її життя: вона їх чує від народження, лише зміст казок із віком змінюється. І дорослі, при нагоді, не відмовляються від казки, адже вона допомагає їм усвідомити своє місце у світі. Казка допомагає зрозуміти складні дорослі поняття - що таке добро і зло, віра в себе та людей, дружба, порядність, відданість, сміливість, чесність….

     Практичний психолог СЗШ І-ІІІ ст. №4 Плахотнюк А.О. провела з учнями 2-го класу заняття з елементами тренінгу на тему «Казка в гості завітала». У ході заняття Анастасія Олександрівна продемонструвала, як казка допомагає дітям шкільного віку розкритися, позбутися хвилювань, викликати позитивні емоції; розвивати увагу, уяву, моторику та зв’язне мовлення; виховувати почуття колективізму, бажання навчатись у школі.

       Ситнікова Ю.О. (практичний психолог ЗДО №5) підготувала виступ - презентацію «Використання казкотерапії в роботі з дітьми дошкільного віку», акцентуючи увагу на основних прийомах роботи з казкою, які використовує у своїй діяльності.

      Великою перевагою казки є відсутність вікових обмежень, вона ефективна не тільки в роботі з дітьми, але й для роботи з педагогами, батьками, які з цікавістю беруть участь у казкотерапії. Як викликати інтерес до казки у дорослих продемонструвала колегам практичний психолог ЗДО №7 Савченко В.В., провівши із учасниками семінару брейн-ринг «Казкотерапія».
    Підсумовуючи роботу заходу, методист РМК Крук Л.П. націлила увагу колег на тому, що казкотерапія як психологічний метод сприяє розвитку особистості і є ефективним у роботі з усіма учасниками освітнього процесу.

2 2

2 7

2 10

2 12

2 15

6 8

6 9

IMG 2519

IMG 2553