onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Відбулося районне методичне об’єднання музичних керівників закладів дошкільної освіти

Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту 25 січня 2019 року на базі ЗДО №5 «Факел» (директор Павленко К.Г., вихователь-методист Швець О.Б.) відбулося районне методичне об’єднання музичних керівників закладів дошкільної освіти.

         Засідання розпочала музичний керівник ЗДО №5 Гнатюк О.Ю. виступом-презентацією «Голос та його розвиток у співі», акцентуючи увагу на тому як спів допомагає зміцнювати голосовий апарат, поглиблювати дихання, розвивати мовлення та основні музичні здібності: емоційну чутливість, музичний слух, відчуття ритму. Продовжуючи обговорення вищезазначеної теми Оксана Юріївна долучила колег до діалогу щодо змісту завдань вокального навчання, виконання поспівок «Киця зажурилася», «Співаємо разом», провела з присутніми дискусію «Чим корисний спів для дитини» та запропонувала пам’ятку «Вплив співу на організм дитини».

          Музичними керівниками Трачук І.Л. (ЗДО №4), Терьохіною О.С. (ЗДО№1) особливу увагу присутніх було зорієнтовано на добір пісенного репертуару, врахування того, що діапазон пісні має бути межах октави, без довгих музичних фраз та стрибків на широкі інтервали, складних для вимови шиплячих звуків, збігів приголосних. Також всі учасники висловили свої думки щодо добору пісень для дітей-солістів з урахуванням характеру, будови мелодії, відповідності віковим особливостям, вокальним можливостям та загальному рівню їх музичного розвитку.

Наступним етапом заходу був обмін досвідом «Дитячі поспівки в малюнках» та презентація практичного матеріалу для використання в освітній діяльності з дітьми різного віку.

На завершення роботи зібрання молоді фахівці отримали поради від колег, а керівник методичного об’єднання підвела підсумки роботи.

DSC03081

DSC03086

DSC03089

DSC03093

DSC03106

DSC03108