onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Осіння музична подорож дошкільнят

    Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту Гайсинської РДА на ІV квартал 2018 року на базі ЗДО №1 «Пролісок» (директор (завідувач) Бондар О.І., вихователь-методист Артеменко Т.І.) 28 листопада відбулося районне методичне об’єднання музичних керівників.

     Засідання РМО розпочалось з практичної частини, а саме перегляду інтегрованого музичного заняття «Осіння подорож», яке підготувала і провела з дітьми старшої групи ЗДО №1 музичний керівник Ягорлицька Т.В. Під час виконання музично-ритмічних вправ діти виконували різні види ходьби з використанням цеглинок LEGO. Цікаві події дошкільнята розіграли у «Лісовій школі», де всі 5 уроків вела тітонька Сова. Дошкільнята із задоволенням співали, інтонуючи слова пісень, грали на дитячих музичних інструментах (шумовий оркестр), розігрували фрагменти театралізованої казки «Історія золотого листочка», організували музичну гру «1-2-3-4-5», в якій розважали лісового гостя – Ведмедика, виконували таночок грибів та гру з калиною, закріплюючи знання про щедрі дари осіннього лісу. Проживаючи «уроки» у лісовій школі, дошкільнята із задоволенням розважались під час кожної перерви. Яскравим дійством були танок дівчаток з парасольками та малювання цеглинками LEGO колективної картини «Дерева восени».

     Музичним керівником ЗДО №4 Ковтонюк Н.Є. професійно і доступно була розкрита тема «Застосування комп’ютерних   технологій в організації співочої діяльності у дитячому садку». Зосереджуючи увагу колег на використанні комп’ютерних технологій під час занять, свят, розваг, що сприяють формуванню мотивації до співочої діяльності дошкільників та підтримують інтерес до пісні педагог рекомендувала залучати «спонукальний ігровий арсенал»: пальчикові ігри, віршовані творчі завдання під музику, поєднання співу з рухами тощо.

     Під час обговорення проблемних питань педагоги отримали консультацію «12 рекомендацій, як піклуватися про свій голос», які запропонувала колегамкерівник РМО Гнатюк О.Ю.

DSCN1460

DSCN1464

DSCN1465

DSCN1472

DSCN1478

DSCN1485

DSCN1497

DSCN1500