onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — «Василь Сухомлинський у діалозі із сучасністю»

      Є імена, які пломеніють над світом. Ім’я В.О. Сухомлинського належить саме до таких. Його педагогічна спадщина різнопланова і багатогранна, сформована на кращих традиціях класичної педагогіки гуманізму і народності, визнана у світі.

     28 вересня 2018 року виповнилося 100 років від Дня народження Василя Сухомлинського - великого педагога, поета, письменника. Саме цього дня методичним кабінетом управління освіти, фізичної культури та спорту були проведені районні педагогічні читання «Василь Сухомлинський у діалозі із сучасністю». Учасниками заходу були працівники шкільних бібліотек.

       Педагогічні читання відкрив завідувач РМК В.П. Сич, який наголосив на значенні вивчення і впровадження в освітній процес педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського. Для учасників педагогічних читань Віталій Петрович підготував презентаційний виступ про життя і діяльність великого педагога сучасності. Роздумами про творчість Сухомлинського, своїми враженнями про перебування у Павлиській школі з учасниками педчитань поділились О.О. Бебах – бібліотекар НВК:СЗШ-ліцей м. Гайсин та Л.М. Козаченко – бібліотекар СЗШ №5 м. Гайсин. Бібліографічний огляд літератури за творчістю Сухомлинського провела Т.Г. Горбунова – бібліотекар ліцею №7 м.Гайсин. Для учасників педчитань було організовано книжкову виставку «Василь Сухомлинський – наш сучасник, наша історія і наше майбутнє». Особливе зацікавлення у присутніх викликав відеофільм «Павлиський романтик», створений до 100-річчя від дня народження визначного педагога.

     Проведені педагогічні читання ще раз засвідчили, що спадщина В.О. Сухомлинського актуальна і сьогодні. Вона спрямована на життєвість, справжність людини. «Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі вічний слід», - так сказав великий гуманіст і педагог, і справді залишив вагомий слід в українській і світовій педагогіці.

     По завершенню педагогічних читань шкільні бібліотекарі, напередодні професійного свята Дня працівників бібліотек, ( в Україні відзначалося 30 вересня) побували в славетній Уманській «Софіївці».   Софіївський парк, надзвичайно вразив Гайсинчан - його красу неможливо передати словами або фотознімками, це потрібно тільки бачити. Всі залишились задоволеними екскурсією та повернулись додому с яскравими емоціями та сувенірами на згадку про «Софіївку».

1тчспт

2чпьт

3чьт

4чарь

5чарт

6чт пв

7ч