onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Відкриття нового приміщення Михайлівської школи

        Переглянути відео тут: (340) Нова школа, новини 2018-09-03 - YouTube

Інформацію взято з сайту Вінницької ода

   3 вересня, у селі Михайлівка Гайсинського району у середній загальноосвітній сільській школі відбулось свято першого дзвоника, яке поєдналось із офіційним відкриттям новозбудованого приміщення школи.

   Привітати учнів, вчителів та батьків із початком навчального року, та завершенням будівництва нової школи до Михайлівки прибули голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови ОДА Ігор Івасюк, в.о. директора департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк, народний депутат Микола Кучер, керівництво району, а також місцеві підприємці та меценати, що долучались до будівництва школи.

   Вітаючи учнів, вчителів та батьків Валерій Коровій зазначив: «Сьогодні дійсно історичний день, адже такі події бувають раз в житті. Перш за все хочу подякувати вашій активній громаді, адже саме ваша ініціатива та прагнення стали основною рушійною силою завдяки якій ми сьогодні тут відкриваємо нову школу.

   Ми живемо в непростий для нашої країни час і ще три роки тому мало хто міг подумати, що сьогодні ми відкриватимемо школи, які закладались майже три десятиліття тому. І зараз це сучасні приміщення, які обладнано за сучасними вимогами і стандартами нової української школи. Мало хто вірив, що ми під час війни будемо будувати, розвивати і створювати всі належні умови для навчання наших дітей, але ми це зробили. Ми користуємося великою підтримкою у світі, і це надихає.

   Наші діти найкращі і найрозумніші, а тому повинні мати щасливе майбутнє і ми, дорослі, повинні зробити все для того, щоб вони були успішними і гордилися, що живуть в прекрасній, сучасній, модерновій і незалежній Україні. А для того, аби вони були успішними, вони мають отримати сучасні знання в гарних умовах».

   Окрім того, голова облдержадміністрації вручив директору школи сертифікат на комплект обладнання для кабінету математики на суму 362 тис. грн. До комплекту входять мультимедійна дошка, проектор, обладнання для облаштування робочого місця вчителя та 15 ноутбуків для учнів.

   Будівництво нового приміщення школи на 144 учнівських місця розпочато ще на початку 90-х років за рахунок коштів місцевого сільгоспформування. В зв’язку з відсутністю коштів будівництво було призупинене і вперше відновлено лише в 2004 за рахунок коштів субвенції з державного бюджету. У 2012 році проектна документація була скоригована інститутом «Вінницяагропроект» і частково відновлено будівельні роботи. Загальна кошторисна вартість проекту Михайлівської ЗОШ становить 19,0 млн. грн.

   Розповідаючи про історію будівництва, директор Михайлівської школи Анатолій Балахтар зазначив: «Наша школа будувалася 28 років. Паспортна потужність її 144 учні. На сьогоднішній день у нас є 154 дитини. Ми маємо просторі, сучасні та ошатні приміщення та сучасне обладнання. У школі є п’ять інтерактивних дощок та 11 телевізорів. В рамках нової української школи ми отримали для наших першокласників набагато більше того, на що сподівалися. Найголовнішим є те, що тепер діти Михайлівки мають такі самі умови навчання, як і діти Києва, Вінниці та інших міст України».

   Цьогоріч, поріг Михайлівської школи переступили 16 першокласників, які навчатимуться за стандартами Нової української школи.

   Особливістю сьогоднішнього свята стало пряме включення Президента України Петра Порошенка, який привітав українців з початком нового навчального року та наголосив, що реформа освіти є пріоритетною. Також, очільник держави зауважив, що сьогодні понад 16 тис. шкіл відкрили свої двері перед майже 4 млн. учнів України, з них 450 тис. школярів – першокласники.

   Петро Порошенко також привітав учнів, учителів та батьків школи у м. Добропілля на Донеччині, школярів Одеси та Михайлівської школи.

   Глава держави зауважив, що сьогодні особливий день, оскільки першокласники вперше йдуть уже за програмою Нової української школи. «Хоча за останні чотири роки робилося дуже багато реформ, у першу чергу, реформа сектору безпеки та оборони і створення нової армії, реформа децентралізації, створення антикорупційної інфраструктури й багато іншого, я на перше місце ставлю реформу освіти, бо через цю реформу українська освіта стрімко наближається до якості світової. Освіта стає інтерактивною, стає такою, що вже маленькі учні точно будуть мати можливість найактивніше спілкуватися і обмінюватися досвідом зі своїми колегами з ЄС», - наголосив Президент.

   Після завершення офіційної частини Валерій Коровій оглянув нове приміщення школи, поспілкувався з учнями, учителями та батьками. Під час спілкування очільник області звернув особливу увагу на важливість вивчення учнями математики, фізики, а також іноземних мов.