onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Відбулась серпнева конференція педагогічних працівників Вінницької області

"Учитель – це інструмент для формування успішної дитини ХХІ століття."

На цьому акцентував увагу голова обласної державної адміністрації, виступаючи перед учасниками традиційної серпневої конференції педагогічних працівників Вінницької області, яка відбулась сьогодні, 22 серпня, в приміщенні готелю «Франція».

В конференції взяли участь: голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник голови ОДА Ігор Івасюк, заступник Вінницького міського голови Галина Якубович, голова обласної організації Профспілки освітян Сергій Пугачов, в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк, керівники освітніх закладів області та м. Вінниці.

Торкаючись питань реформування освітньої галузі, Валерій Коровій підкреслив, що наразі основними критеріями оцінки роботи педагогів має бути досягнення кінцевої мети - формування успішної дитини ХХІ століття.

«Для того щоб уся система навчання і виховання дитини у новій українській школі ефективно працювала і давала гарні результати, учитель, як інструмент формування успішної особистості,повинен мати серйозні стимули до новаторської праці. Результати нововведень, пов’язані із принципами НУШ не можуть бути видимі одразу, за два чи три роки, але нам потрібні позитивні зрушення,щоб було зрозуміло,що рух іде в правильному напрямку».

Валерій Коровій наголосив, що результати цьогорічного незалежного оцінювання в області є недостатньо високими і потребують окремого обговорення та аналізу по кожному району і по кожній школі. Також голова ОДА зупинився на питанні створення в районах області опорних шкіл та їх матеріального і кадрового забезпечення.

«Освітня реформа починається із початкової школи,- підкреслив Валерій Коровій,- цьогоріч область отримала субвенції майже 46 млн. грн. на втілення вимог НУШ. 17 млн. грн. витрачено на навчання викладачів, які будуть працювати за методикою нової української школи. Нам потрібно повірити самим у свою причетність до позитивних зрушень» .

Окремо голова облдержадміністрації зупинився на питаннях розвитку професійно-технічної освіти. «Основа основ – дати дитині не просто знання, а нові, сучасні, робочі навики, сучасне обладнання. І в цій частині необхідно предметно попрацювати, аби дати якісну робочу силу для потужних підприємств, які розпочали роботу на Вінниччині та створили кілька тисяч нових робочих місць», - зауважив Валерій Коровій.

На завершення керівник ОДА привітав учительську громаду Вінниччини з початком нового навчального року закликав разом працювати над втіленням нових підходів у галузі освіти.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій спільно з заступником міського голови Галиною Якубович та представниками Департаменту освіти і науки облдержадміністрації вручив кращим педагогічним працівникам регіону Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради.

інформацію взято з сайту Вінницької ОДА