onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Про Державну Концепцію "Нова українська школа" йшла мова на нараді за участю керівництва району

     Начальник управління освіти, фізичної культури та спорту Гайсинської райдержадміністрації Валентина Шрамко взяла участь у спільній нараді з міським та сільськими головами територіальних громад району з питань імплементації реформ в сфері медицини, освіти та надання інших соціальних послуг під головуванням Владислава Уткіна, голови райдержадміністрації та Григорія Борового, голови районної ради.

     Валентина Миколаївна у своєму виступі зазначила, що 2018 рік для освітян є особливим. Саме цього року стартує освітня реформа, яка почнеться із впровадження Нового Державного стандарту початкової освіти, Державної Концепції «Нова українська школа». Для першокласників, які 1 вересня 2018 року підуть в школи, мають бути організовані навчальні осередки, створення яких підтримано державою спеціальною субвенцією (1 689 900 грн.), коштами з районного бюджету (не менше 10% від державної субвенції). Окрім того Валентина Шрамко наголосила, що реформу школи мають розпочати добре підготовлені учителі: «Педагоги нашого району вже відкрили для себе світ новітніх підходів до навчання дітей молодшого шкільного віку, проходячи дистанційне навчання на інтерактивній освітянській платформі он-лайн освіти «Едера», спеціальні курси у Вінницькій академії неперервної освіти, семінари та тренінги, які організовуються Гайсинським районним методичним кабінетом управління освіти, фізичної культури та спорту райдержадміністрації».

     Голова райдержадміністрації Владислав Уткін закликав усіх керівників територіальних громад не стояти осторонь освітніх питань, а активно долучатися та надавати допомогу за для реалізації даної Концепції. «Наше спільне завдання посприяти в забезпечені шкіл району усім необхідним, щоб дітки, які підуть у перший клас в 2018 році мали змогу отримати якісні освітні послуги незалежно від місця проживання», - наголосив голова райдержадміністрації.

img 0878

img 0841