onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Методичне об’єднання музичних керівників ЗДО

     18 квітня 2018 р. на базі закладу дошкільної освіти «Котигорошко» с. Губник (директор Кисіль А.А.) відбулося районне методичне об’єднання музичних керівників на тему «Музичні пальчикові ігри».

     Розпочала роботу керівник РМО Гнатюк О.Ю., музичний керівник ЗДО №5 «Факел», зосередивши увагу колег на темі заходу, зокрема, що музичні пальчикові ігри націлені на те, щоб розвивати у дітей загальну та дрібну моторику, координацію рухів з музикою і мовленням, слухову і зорову увагу, пам’ять, артистизм, навички ритмодикламації.

Педагогічні працівники ЗДО «Котигорошко» с. Губник Русіна І.Л., Твердола Г.Г. організували із вихованцями старшої групи заняття «Музичні неспродіванки весняних краплинок». Метою відкритого заходу було визначено розвиток тембрового слуху, музичної пам‘яті, створення музично-рухового образу тваринок (жабок) та їх імпровізація, а також озвучення мовленнєвих вправ за допомогою інструментів із природних матеріалів. Під час слухання музики «Дощик» В. Косенко педагогами було використано відео-проект «Весняні ритми». Окрасою заняття стало використання інструментів із природних матеріалів для створення незвичайного оркестру за методикою К. Орфа. За допомогою мнемотехніки діти розучували пісню «Веселкова». Сюрпризним моментом для дошкільнят була поява казкової лілії, в якій знаходились «жабки». Музичне дійство, окрім творчої насолоди, принесло дітям додаткові знання про світ природи.

Виступ–презентацію «Пальчиками граємося та розвиваємося» підготувала Гулько Н.П., музичний керівник ЗДО №2 «Дзвіночок», долучивши педагогів до вивчення музичних пальчикових ігор «Дощик» та «В морі живе дельфін».

З досвіду роботи власними напрацюваннями з проведення пальчикових ігор поділилася музичний керівник ЗДО №1 Ягорлицька Т.В., продемонструвавши музичну гру «Зарядка для пальчиків».

Всі присутні обмінялися враженнями та думками, подякували господарям закладу за гостинність і відкритість до співпраці.

P4180004

P4180035

P4180058

P4180075

P4180079

P4180091