onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — «Я лиш струна на арфі України»

    «Я лиш струна на арфі України»

    – ці слова поезії   талановитої вінничанки Саші Бурбело були озвучені як тема районного семінару шкільних бібліотекарів, який відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту 14 березня 2018 року проведений на базі НВК:СЗШ І-ІІІ ступенів – ліцей м.Гайсин.

   Учасників районного семінару радо зустріли та щиро привітали господарі закладу, учні-ліцеїсти та його директор Т.А. Вдовцова – представлені ними літературно-музична композиція «Ліцею рідний, ти моя колиска!», презентація та ґрунтовний виступ познайомили гостей із життям однієї з кращих освітніх установ Гайсинщини.

   Теоретична частина семінару була представлена виступами та презентацією завідувача районного методичного кабінету В.П. Сича та шкільного бібліотекаря О.О. Безбах – вона знайомила присутніх із творчістю Саші Бурбело – талановитої дівчинки, яка народилася й проживала у Вінниці, з раннього дитинства була обдарованою, гарно вчилася, захоплювалася математикою та природничими науками, займалася вирощуванням квітів та екзотичних рослин, писала картини, фотографувала, вишивала бісером, а ще писала вірші й прозові твори. Літературна творчість була чи не найбільшим її інтересом. Дівчинка багато й захоплено писала навіть попри тяжку спадкову хворобу. Їй було відведено всього п'ятнадцять років. За своє досить коротке, проте надзвичайно насичене та активне життя дівчинка зуміла залишити багату літературну спадщину - збірки поезій, оповідання, казки, повісті, роман. А віднедавна її вірші, покладені на музику відомими у краї композиторами стали ще й піснями.За свої твори дівчинка отримала майже 50 дипломів і відзнак. Її нагороджували в Україні, Білорусі, Росії, США.

   Презентація та відеофільм життя і творчості Саші, її поетичні твори у виконанні учнів ліцею Горбенко Наталі, Іванової Олени, Швець Анни, Завальної Олени, Балинської Анни, Чеботарьова Миколи, Артеменка Дмитра, які переплітались з авторською поезією відомих поетес Гайсинщини Галини Витюк, Ірини Польової-Косенко, Наталії Чорноус глибоко вразили усіх учасників семінару, які прониклись душевною атмосферою організованого заходу і висловили своє схвалення та подяку його організаторам.

   Далі семінар продовжився в стінах шкільної бібліотеки, її завідувачка   О.О. Безбах ділилася родзинками багаторічного досвіду роботи, адже в цьому навчальному закладі вона працює з дня його відкриття, а це майже 40 років копіткої, відповідальної, виснажливої, але цікавої, творчої, захоплюючої роботи за яку Олена Олексіївна була відзначена багатьма нагородами – найвищі з них Відмінник освіти України і щира повага, подяка та шана від кількох поколінь учнів, учителів, колег-бібліотекарів району.

15576

2аочбл

3чпл

4чалчао

5ончл

6еіоав

7тсчим

8вр

9рвяар

10раяв

11ряв

12мв

13пві

14впм