onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Семінар - практикум для фахівців психологічної служби Гайсинщини

      Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту 15 лютого 2018 року на базі районного методичного кабінету відбувся семінар-практикум на тему «Роль психологічної служби у формуванні навичок і ціннісних орієнтацій щодо здорово способу життя».

     Актуальним питанням на сьогодні є - проведення просвітницько-профілактичної роботи з усіма учасниками освітнього процесу з питання охорони здоров’я та формування здорового способу життя дітей.Сприяння створенню середовища, безпечного для розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя, проведення в закладах загальної середньої освіти заходів, спрямованих на підвищення обізнаності щодо ВІЛ/СНІДу; інформування дітей старшого шкільного віку про те, як захистити себе від захворювання на ВІЛ/СНІД; впровадження занять за модулем «Прояви турботу та обачливість», як складової частини курсу «Сприяння просвітницькій роботі «рівний-рівному» серед молоді України щодо здорового способу життя» та програми «Дорослішай на здоров’я» у своєму виступі зорієнтувала усіх присутніх методист психологічної служби Крук Л.П.

     Заняття з елементами тренінгу для старшокласників «ВІЛ-інфекція/СНІД. Захисти себе» з учасниками семінару провела Кузьменко Лілія Євгеніївна (практичний психолог НВК: СЗШ І-ІІІ ст. –ліцей), застосовуючи такі форми роботи, як: підвищення рівня інформаційної обізнаності з даної теми, «робота в групах», мультимедійні презентації, самоаналіз, вміння презентувати себе та релаксаційні вправи.

   На семінарі Лілія Євгеніївна поділилась власним досвідом, познайомила із формами та методами роботи, які проводяться з даної теми під час психолого-педагогічного семінару з педагогами і детальніше зупинилася на психологічних механізмах захисту особистості, функціях та роботі з дітьми щодо підвищення самооцінки.

       Методист психологічної служби Крук Л.П. долучила всіх присутніх до обміну думками, підвела підсумки проведеного заходу і провела нарадчу частину з практичними психологами та соціальними педагогами району.

Изображение 066

Изображение 086

Изображение 088

Изображение 095

Изображение 118

Изображение 126

Изображение 127

Изображение 049