onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Художньо-творча діяльність як провідний засіб естетичного виховання

Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту на І квартал 14 лютого 2018 року на базі закладу дошкільної освіти №2 «Дзвіночок» м. Гайсин (директор Бойко Т.П., вихователь-методист Маковецька Г.П.) відбулося районне методичне об’єднання вихователів молодших та середніх груп з проблеми «Художньо-творча діяльність, як провідний засіб естетичного виховання».

Кожна дитина народжується з природними творчими задатками, але творчими людьми виростають лише ті, умови виховання яких дозволили розвинути ці здібності вчасно. Дошкільний вік є сприятливим періодом для розвитку творчих здібностей. Тому перед вихователем стоїть завдання виявляти, підтримувати та розвивати таланти дітей.

На методоб'єднані вихователі поділились власним досвідом роботи з різних видів художньої діяльності, що мають на меті виховувати в дітей почуття прекрасного, розвивати креативність та представили колективні роботи своїх вихованців. Дідицька А.С. (вихователь ЗДО №2) та Підвашецька О.Г. (вихователь ЗДО с. Михайлівка) представили презентації на тему: «Нетрадиційні техніки художньої діяльності», Груша Н.В. (вихователь ЗДО №5) - фотозвіт про педраду за участю батьків «Традиційне ліплення з нетрадиційних матеріалів», де познайомила колег з техніками, які дають можливість відійти від стереотипів, надати дитині максимальну свободу для розвитку творчих здібностей.

Майстер-клас для вихователів «Колективне створення картини засобами образотворчої діяльності» провела Лідовська О.П. (вихователь ЗДО №4), де познайомила з прийомами організації колективної роботи дошкільнят, різними техніками художньої діяльності, які дають можливість для експериментування та сміливих втілень фантазій дітей.

Колективний перегляд інтегрованого заняття «Подарунок для Сніговичка» (вихователь середньої групи Пашенко Л.Д.) показав, що вдале поєднання різних видів художньої діяльності та мовленнєвих вправ дають унікальну можливість для розвитку фантазії, творчих здібностей, креативності у дітей та виховання соціально-моральних якостей.

DSCN9061

DSCN9063

DSCN9067

DSCN9068

DSCN9070

DSCN9074

DSCN9076

DSCN9086

DSCN9090

DSCN9098

DSCN9100

DSCN9102

DSCN9108

DSCN9109

DSCN9118

DSCN9119

DSCN9124

DSCN9130

DSCN9132

DSCN9137