onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Сучасні підходи до організації рухового режиму в закладах дошкільної освіти

         Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури і спорту на І квартал на базі ЗДО №5 «Факел» (директор Павленко К.Г., вихователь-методист Швець О.Б.) відбулось районне методичне об’єднання інструкторів з фізичного виховання. На засіданні РМО були також присутні вихователі ЗДО с. Нараївка Квітна Л.С., НВК с. Рахнівка Сільвоник О.П., музичні керівники ЗДО №5 Гафтонюк Р.М. та Гнатюк О.Ю.

          На початку керівник РМО Сушко Н.Г. довела до відома колег план роботи, націлила на актуальність даного питання, а саме оптимальне забезпечення рухової активності дітей, формування рухових умінь та навичок, розвиток фізичних якостей, формування інтересу до різних видів рухової діяльності.

          Кучеренко Н.Т., інструктор з фізичного виховання ЗДО №5, презентувала «Використання народних рухливих ігор упродовж дня», охарактеризувала представлені народні ігри, ознайомила зі змістом, структурою, класифікацією та методикою використання у роботі з вихованцями. З метою практичного розкриття вищезазначеної теми, кожен з учасників зібрання демонстрував народні рухливі ігри та атрибути до них, акцентуючи увагу на особливостях та оригінальності кожної гри.

          Методичний ринг «Як вчити дітей елементів футболу, волейболу та спортивних вправ у ЗДО» провела з учасниками зібрання Сушко Н.Г., у ході якого інструктори з фізичного виховання вказували на методику та доцільність проведення спортивних ігор, вправ у закладах відповідно до сезону.

          Методист РМК Діхтяр М.Д. надала рекомендації щодо узгодження конспектів занять з фізичної культури з програмовими вимогами, використання методичних посібників відповідно до Переліку літератури, рекомендованої МОН України та підвела підсумки роботи методоб’єднання.

DSC00602

DSC00606

DSC00610