onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Методичне об’єднання музичних керівників ЗДО м. Гайсин

24 січня 2018 на базі закладу дошкільної освіти №2 «Дзвіночок» (директор Бойко Т.П., вихователь-методист Маковецька Г.П.) відбулося методоб’єднання музичних керівників на тему: «Розвиток креативних здібностей дитини під час самостійної музичної гри».

На початку роботи керівник РМО Гнатюк О.Ю. розкрила питання щодо розвитку креативних здібностей вихованців під час самостійної музичної гри, невимушеного керівництва дорослого та впливу на те, щоб діти мали потребу включити до своєї ігрової діяльності музичну.

Думку колеги продовжила музичний керівник ЗДО №2 «Дзвіночок» Довженко В.В., глибше розкриваючи тему «Розвиток креативних здібностей дитини під час самостійної музичної гри», яка акцентувала увагу на формуванні у дітей певних музичних навичок під час проведення музичних занять, свят та розваг, у повсякденному житті.

Музичний керівник ЗДО №4 Трачук І.Л. наголосила на тому, що музичний керівник дитячого садка має дотримуватись гранично допустимого навчального навантаження на дитину і відповідно планувати музичні заняття, свята та розваги.

Проблему «Як не передати куті меду: тривалість музичних занять і свят» продовжила Левицька О.С., музичний керівник ЗДО №1, яка повідомила, що гранично допустиме навчальне навантаження на дитину у закладах дошкільної освіти затверджено наказом МОН України від 20.04.2015 №446. Дискусія визвала у всіх присутніх емоційне обговорення, педагоги ділилися власним досвідом щодо планування роботи, розроблення планів масових заходів, дійств музично-естетичного циклу відповідно до нормативних документів та методичних рекомендацій, враховуючи реальну норму робочого часу та головне, уникаючи перевантаження дітей.

       На завершення керівник методоб’єднання Гнатюк О.Ю. запропонувала колегам тест для самодіагностики «Організаційні аспекти музичного виховання» та підвела підсумки засідання.

DSC00590

DSC00591

DSC00592

DSC00593

DSC00594