onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Районний семінар учителів історії та географії на базі ЗЗСО с.Бубнівка

       На районних семінарах, проведених відповідно до плану роботи управління освіти,фізичної культури та спорту в 4 кварталі 2017 року учителі різних фахів опрацьовували методичну тему«Інтеграція шкільного змісту освіти», останнім в серії таких зібрань став інтегрований семінарів учителів історії та географії – він відбувся 13.12.2017 року на базі ЗЗСО І-ІІІ ступенів с.Бубнівка.

         В науково-теоретичному блоці семінару завідувач районного методичного кабінету  В.П.Сич акцентував увагу присутніх на тому що, однією з найважливіших проблем сучасної освіти є помітне зниження зацікавленості учнів до навчання. Оновлення змісту освіти у 21 столітті вимагає розв’язання складної проблеми, як перетворити гігантську масу знань в індивідуальне надбання та знаряддя кожної особистості. Адже світ "інформаційного вибуху", який формує нові взаємовідносини між дитиною і знаннями, стає все складнішим, тому молодь потребує вміння розв’язувати складні проблеми, критично ставитися до обставин, порівнювати альтернативні точки зору та приймати зважені рішення. Важливим завданням освіти є підготовка молоді до сучасного життя, формування в неї необхідних компетентностей, а одним із засобів їх формування є  інтеграція навчальних дисциплін. Інтеграція може вирішити основні суперечності освіти – протиріччя між безмежністю знань і обмеженими людськими ресурсами.

       Як практично можна реалізувати принцип інтегрованого навчання з двох предметів (історія та географія) учасникам семінару успішно презентували педагоги ЗЗСО І-ІІІ ступенів М.В.Кондратюк (учитель історії, директор школи) та О.П.Іщенко (учитель географії, заступник директора з навчальної роботи) провівши відкритий бінарний урок у 9 класі за темою «Кримська (Східна) війна 1853-1856 років». Насичений, цікавий, науковий, патріотичний, методично правильно побудований урок мав велику кількість вдало підібраних форм роботи,які зацікавили і дітей, і присутніх учителів.

       Тема українського патріотизму яскраво проглядалась у відкритому виховному заході «Моє село – окраса України», який підготували члени шкільного краєзнавчого гуртка «Факел» та у презентації навчального закладу проведеної заступником директора з виховної роботи І.С.Коваленко.

     Керівники РМО вчителів історії Т.Г.Лісова та географії Н.М.Корабель, відповідно до робочої програми семінару, організували проведення самоаналізів та обговорення відкритого уроку, позакласного виховного заходу.

      У заключній частині семінару учителі історії та географії спілкувались з методичної теми семінарського заняття, обмінювались досвідом роботи, обговорили плани проведення наступних зібрань.

    Коло вражень, яке відбулось по закінченні роботи семінару, засвідчило, що його учасники отримали задоволення від організованої роботи, гостинності адміністрації та педагогічного колективу ЗЗСО с.Бубнівка.

заствікрвеоалрподрлоавна

 

скачанные файлы

 

скачанные файлы 1

 

скачанные файлы 2

 

скачанные файлы 3

 

скачанные файлы 4

 

скачанные файлы 5

 

скачанные файлы 6

 

скачанные файлы 7

 

скачанные файлы 8