onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Креативна музична педагогіка у закладах дошкільної освіти

22 листопада 2017 року на базі закладу дошкільної освіти №5 «Факел» (директор Павленко К.Г., вихователь-методист Швець О.Б.) відбулося районне методичне об’єднання музичних керівників з питань впровадження в освітню роботу дитячих садків креативної музичної педагогіки.

Діти не сприймають примусу і тиску, однак охоче відгукуються на пропозицію грати, творити, проживати музику. Саме такий підхід декларує креативна музична педагогіка. Завдання музичного керівника - не так сформувати певні навички, як розкрити в дитині її власне «звучання» вивільнити її музичні здібності та пластичність, пробудити бажання творити, розмірковувати, імпровізувати. І саме музика – ідеальний помічник у цьому.

З метою «входження в тему» учасників зібрання керівник РМО Гнатюк О.Ю. (музичний керівник ЗДО №5 «Факел») детально розкрила питання щодо використання креативної музичної педагогіки, спрямованої на потреби дитини.

   Музичний керівник ЗДО №5 «Факел» Гафтонюк Р.І. із вихованцями старшої групи «Бджілка» (вихователь Петренко Т.О.) провела розважальне заняття «Кольорові забави з ритмом та мелодією». Метою відкритого заходу було створення на занятті атмосфери творчості, зацікавленості, невимушеності, емоційного переживання, що сприяє колірному відчуттю дітей. Музичний керівник організувала роботу з дошкільниками за допомогою відеопроекту «Гра з листочками», виконання креативних вправ на степ-платформах, забаванок з папером, релаксу з повітряними кульками, рухового двоголосся «Хор рук» під музику Л.Бетховена, ритмування з «Паличками-стукалочками», утворення фіолетового кольору на дитячому ігровому парашуті та виконання сучасного таночку «Квітковий бум». Сюрпризним моментом для дошкільнят була поява пані Тиші (роль зіграла Швець О.Б.), яка вела їх дорогою кольорів.

Роботу методоб’єднання продовжила музичний керівник ЗДО №4 «Зірочка» Мяснікова Л.Л. виступом–презентацією на тему «Креативна музична педагогіка та її «інструментарій»», акцентуючи увагу на цікавій і корисній музичній діяльності дітей – грі на музичних інструментах.

     Завершуючи роботу РМО, керівник Гнатюк О.Ю. підвела підсумки, спочатку надавши можливість колегам обмінятися враженнями та думками.

DSC00558

DSC00471

DSC00481

DSC00495

DSC00508

DSC00513

DSC00529

DSC00539

DSC00552