onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Районний семінар фахівців психологічної служби Гайсинщини

«Таkе іt еаsу » - сприймай усе легше.   

 Усе, що робиш охоче, - не є тягарем.

Томас Джеферсон

На виконання плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту на ІVквартал 16 листопада 2017 року на базі ЗЗСО І-ІІІ ст. №5 м. Гайсин відбувся семінар фахівців психологічної служби району на тему «Використання здоров'язберігаючих технологій в діяльності практичного психолога з учасниками освітнього процесу».

         До уваги учасників зустрічі представлено презентацію закладу, в ході якої присутні були ознайомлені з діяльністю навчального закладу. Продовженням семінару стало проведення розвивального заняття з учнями 2 класу на тему «Подорож до Здоровляндії». Під час заняття практичний психолог Т.А. Литвинчуксприяла реалізації особистісно-орієнтованої моделі здоров’ю учнів 2 класу; розвивала та корегувала емоційну сферу у дітей, застосовуючи різні форми роботи, такі, як: ігри, вправи на розвиток психічних процесів; релаксація, відео-гімнастика та мультимедійні технології.

       З метою підвищення психологічної грамотності, особистісному зростанню, з практичними психологами та соціальними педагогами було проведено тренінгове заняття: «Профілактика емоційного виснаження педагогів». У ході роботи Тетяна Анатоліївна акцентувала увагу слухачів семінару на такі поняття, як: «емоційне вигорання педагогічного працівника» та алгоритм дій при виявленні та усуненні даної проблеми.

     Фахівці психологічної служби району відпрацювали комплекс вправ, щодо подолання емоційного вигорання у педагогічних працівників та потреб у професійному самовдосконаленню в діяльності педагога.

        Підсумком семінару стало обговорення проведених форм роботи та ефективність їх використання фахівцями психологічної служби у своїй діяльності.

IMG 3260

IMG 3263

IMG 3268

IMG 3273

IMG 3279

IMG 3287

IMG 3290

IMG 3300

IMG 3309

P 20171116 083747

P 20171116 093911