onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Профілактика та корекція дитячих страхів

«СТРАХ –це емоція!

Зроби перший крок і ти зрозумієш,

що це не так страшно»

(римський філософ Сенека)

 

На виконання плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту на ІVквартал 2017 року 09 листопада на базі закладу дошкільної освіти №1 «Пролісок» (директорБондар О.І., вихователь-методистАртеменко Т.І.) відбулося методичне об’єднання фахівців психологічної служби району.

Засідання відбулося з метою підвищення ефективності роботи, самовдосконалення, опанування інноваційними методами і технологіями надання психологічних і соціальних послуг фахівцями психологічної служби.

         Розширення уявлення дітей про страх як емоцію; формування навичок адекватного емоційного реагування в ситуаціях, зумовлених страхом; навчання дітей розуміння емоційного стану інших, власного настрою, вміння висловлювати особисті думки продемонструвала учасникам зібрання практичний психолог ЗДО №1 Бондар О. В., провівши з вихованцями старшої групи заняття «Допоможемо жителям планети «Щасливець»». Протягом заняття ігрові вправи, вдало підібрані практичним психологом, мотивували дітей до перетворювальної діяльності, відповідали корекційно-розвивальному змісту заняття, створювали емоційно позитивну атмосферу, виховували доброзичливе ставлення один до одного.     

       З метою підвищення психологічної грамотності батьків з питання «Що таке дитячі страхи і яка природа їх походження»? соціальним педагогом ЗДО №1 «Пролісок» Олійник І. К. проведено бесіду з батьками (учасниками були батьки дітей старшої групи). У ході бесіди соціальний педагог акцентувала увагу батьків на питаннях: які виникають страхи, що є причиною, які можуть бути наслідки; детальніше зупинилась на вправах, що допомагають подолати страхи у дошкільників.                                                                                            

      На завершення роботи семінару всі присутні мали змогу поспілкуватися, обмінятися думками щодо успішно проведеного заходу та врахувати надані рекомендації, розглянути буклети, презентовані психологом та соціальним педагогом ЗДО №1 «Пролісок».          

       Методистом РМК Крук Л.П. були підведені підсумки зустрічі та проведено нарадчу частину.

DSCN9811

DSCN9812

DSCN9821

DSCN9827

DSCN9832

DSCN9838

DSCN9849

DSCN9855

DSCN9856

DSCN9864

DSCN9868

DSCN9870

DSCN9873

DSCN9878

DSCN9884

DSCN9894

DSCN9899