onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Сучасні підходи до організації діяльності з дітьми раннього віку

На виконання плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту на ІV квартал 08 листопада 2017 року на базі закладу дошкільної освіти №1 «Пролісок» м. Гайсина (директор Бондар О.І., вихователь-методист Артеменко Т.І.) відбулося районне методичне об’єднання вихователів груп раннього віку на тему: «Сучасний підхід в роботі з дітьми раннього віку».

Найголовнішою умовою успішної організації освітнього процесу з дітьми раннього віку є знання й урахування психофізіологічних закономірностей та розвитку. Зокрема, важливо зважати, що в цьому віці дитина повноцінно засвоює лише те, що їй цікаво, що вплетено в процес її спілкування з дорослим і в предметно-практичну діяльність. Критерієм такого засвоєння є не вміння на вимогу дорослого відтворювати той чи інший зразок або спосіб дії, а самостійне, ініціативне використання його під час повсякденної діяльності.

Засідання методичного об'єднання проходило у формі круглого столу. На початку роботи керівником методичного об’єднання Пашенко Л.Д. була організована гра-представлення «Не хочу хвалитися, але я…», в ході якої учасники демонстрували свої найкращі педагогічні здібності.

Також вихователі підготували змістовні презентації своєї діяльності з дітьми раннього віку, де вдало розкрили сучасну модель спілкування з вихованцями, використання методичних прийомів з сенсорного розвитку, інноваційні форми співпраці з батьками.

З метою організації ефективної та результативної педагогічної діяльності, визначенням доцільності завдань, змісту, форми і методів роботи з дітьми, вихователь ЗДО №4 «Зірочка» Гречанюк Л.М. поділилась досвідом з питань планування освітньо-виховного процесу в групах раннього віку.

Вихователь-методист Артеменко Т.І. провела з педагогами майстер-клас «Я роблю так», фрагмент тематичного дня «Соковита морквинка», інтерактивну вправу «Я розвиваюсь, коли: «чую», «бачу», «торкаюсь», «слухаю».

На завершення учасники обмінялись думками щодо успішності проведеного заходу та врахування наданих рекомендацій.

DSCN9733

 

DSCN9735

 

DSCN9741

 

DSCN9744

 

DSCN9747

 

DSCN9759

 

DSCN9782

 

DSCN9796

 

DSCN9809