onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Традиційні заняття з фізичної культури в дитячому садку

     Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури і спорту на ІV квартал 23 жовтня 2017 року відбулось засідання районного методичного об’єднання інструкторів з фізичного виховання на базі закладу дошкільної освіти «Веснянка» с. Чечелівка (директор Малихіна А.С.).

    З метою підвищення якості проведення фізкультурно-оздоровчої роботи з дошкільниками, упровадження найефективніших на сьогодні методів і прийомів для зміцнення та збереження дитячого здоров’я, забезпечення індивідуалізації освітнього процесу з урахуванням особливостей розвитку та потенційних можливостей кожного вихованця вихователі та інструктори з фізичного виховання намагаються віднайти і використовувати сучасні інноваційні методики та технології. Проте важливо не забувати про ті традиційні, які є здоров’язбережувальними, забезпечують цілісну фізичну підготовку, збагачують емоційно-соціальну сферу дітей тощо. Однією із таких є методика фізичного виховання Е.С.Вільчковського.

     Питання щодо використання різних способів на заняттях з фізичної культури у дитячому садку (за методикою Е.С. Вільчковського) детально було розкрито інструкторами з фізичного виховання у ході майстер-класу. Плаксієнко О.П. (ЗДО №1) організувала з дітьми груповий метод виконання основних рухів, а саме пролізання в «тунелі», стрибки на двох ногах з просуванням вперед, метання м’ячів у горизонтальну ціль, Пустовіт О.В. (ЗДО №2) - фронтальний спосіб метання торбинки з піском на дальність лівою та правою рукою, Кучеренко Н.Т. (ЗДО №5) – потоковий спосіб повзання по лаві. Керівник РМО Сушко Н.Г. (ЗДО №2) та фізінструктор Керезь Т.В. (ЗДО №7) продемонстрували різні способи перешиковування на заняттях з фізкультури та організували рухливі ігри за бажанням дітей.

    Презентуючи досвід роботи, Стемковська І. А. (ЗДО №4) акцентувала увагу присутніх на оздоровчих, освітніх та виховних завданнях фізичного розвитку дітей дошкільного віку.

     Крім інструкторів з фізичного виховання учасниками районного методичного об’єднання були вихователі окремих сільських закладів дошкільної освіти та батьки вихованців ЗДО с. Чечелівка.

SAM 8783

SAM 8772

SAM 8775

SAM 8776

SAM 8787

SAM 8807

SAM 8810

SAM 8813

SAM 8820

SAM 8822

SAM 8823

SAM 8831

SAM 8839

SAM 8846

SAM 8847

SAM 8866

SAM 8868

SAM 8872

SAM 8876