onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Підсумки тижня в освіті України: головні події

Парламент ухвалив новий закон «Про освіту». За відповідне рішення у вівторок 5 вересня проголосувало 255 народних депутатів. Гострі дискусії у залі викликали питання запровадження 12-ти річної освіти, питання мови освіти, обов'язковості атестації вчителів тощо.

МОНяк навчати дітей за новим стандартом. Відомство надіслало учителям, які беруть участь в експерименті з розроблення і впровадження нового Державного стандарту початкової освіти, методичні рекомендації для використання у практичній роботі.

Діти отримають гідну освітуа вчителі оплату, - прем’єр. Коментуючи новий закон «Про освіту» Гройсман зауважив, що завдяки реформі діти мають отримати успішний старт у доросле життя, а вчителі – достойну оплату та відновлення престижу професії.

МОН проти скорочення отримувачів стипендій. За словами Лілії Гриневич, в Україні немає настільки розвиненого ринку праці, щоб студент міг легко знайти роботу і паралельно навчатися, через що варто зберегти той рівень стипендіального забезпечення, який є в країні.

Мінімальна зарплата вчителя поступово зросте до 3-х мінімальних. Новий закон «Про освіту» передбачає встановлення мінімального окладу вчителів на рівні трьох мінімальних зарплат, що станом на вересень складає 9600 грн, але зарплати зростатимуть поступово.

Новий закон «Про освіту»коментарі міністра освіти. Лілія Гриневич прокоментувалаосновні положення нового закону «Про освіту». Вона також наголосила на важливості підтримки шкільної реформи суспільством, батьками і освітянами.

МОН відмовилось від ЗНО з російської мови. До переліку предметів, із яких у 2018 році буде проведено ЗНО включено 11 предметів. Тест з російської мови, який випускники мали можливість складати, починаючи з 2011 року, у переліку тестових предметів відсутній.

ЗНО-2018 розпочнеться 22 травняТестування випускників проводитиметься у період з 22 травня до 14 липня 2018 року. Кожен учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

Як і кому результати ЗНО у 2018 році зарахують як ДПАРезультати тестування з трьох предметів будуть зараховані випускникам шкіл як державна атестація за рівень загальної середньої освіти. Випускникам коледжів зарахують ДПА у формі ЗНО з української мови.

Випускники коледжів складуть ЗНО з української мови. У 2018 році зовнішнє незалежне оцінювання з української мови проходитимуть учні, слухачі та студенти професійно-технічних і вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту.

До мовних тестів з іноземної додали аудіювання. Наступного року при проведенні ЗНО з іноземних мов буде використано тести двох рівнів складності: В1 і В2. Ще однією новацією тестів з іноземної стане впровадження частини тесту «Розуміння мови на слух».

Pidsumky 380u0445250 04-002 i