onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Підсумки попереднього тижня в освіті: головні події

Гриневич: наше завдання - навчити дітей мислити. Міністр освіти висловила переконання про необхідність змін у системі зовнішнього оцінювання, оскільки тестування вимагає від учня завчити матеріал, але не надає часу, аби для аналізу поданої інформації.

Вступники отримали дані про зарахування. Рекомендації до зарахування на місця державного замовлення отримали 60 тисяч 928 вступників.

Вступників просять повідомляти про помилки вступу. Вступники, які після розподілу бюджетних місць виявили розбіжності у розрахунку конкурсного бала, можуть повідомляти про це МОН. У відомстві обіцяють, що кожне звернення отримає відповідь.

Зарахування у магістратуру може тривати до 15 вересня. За інформацією МОН, строки оприлюднення списків кожен ВНЗ може визначати окремо. Разом з тим, зазначені правила не стосуються тих, хто вступає на магістратуру за спеціальністю «Право».

ЗНО з «Права» - запобіжник проти корупції, - міністр. За словами Гриневич, проведення зовнішнього оцінювання для вступу на магістратуру є дієвим запобіжником проти корупції, а також можливістю перевірити якість юридичної освіти в українських вишах.

МОН планує розширити застосування ЗНО. Наступного року ЗНО складатимуть не лише вступники на магістратуру з «Права», а й на магістратуру з «Міжнародного права». Також у 2018 році буде проведений експеримент зі вступу за результатами ЗНО з іноземних мов.

Виші можуть отримати доступ до наукових баз даних. Міносвіти оголосило про початок відбору вищих навчальних закладів і наукових установ, які зможуть отримати доступ до електронних наукових баз даних. Доступ здійснюватиметься за рахунок бюджетних коштів.

Вишам дозволили оформляти накази про зарахування. У разі виникнення непередбачуваних обставин, пов'язаних із формуванням в ЄДЕБО наказів про зарахування вступників на навчання, вищі навчальні заклади зможуть оформити їх самостійно.

Pidsumky 380u0445250 04-002 i