onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Оприлюднення рейтингових списків вступників затримується

Міністерство освіти і науки та ДП «Інфоресурс» не змогли забезпечити вчасне оприлюднення рейтингових списків вступників, що згідно з положеннями Умов прийому до вишів мало відбутись о 12 годині 01 серпня.

За інформацією Міносвіти, списки вступників, які отримали рекомендації до зарахування на бюджетні місця, планується оприлюднити о 18:00 1 серпня 2017 року. Лист з відповідними поясненнями направлений на адреси вищих навчальних закладів.

У відомстві пояснюють, що відповідне рішення прийнято через звернення приймальних комісій ВНЗ з проханням надати їм додатковий час для завершення перевірки правильності нарахування ними сільського коефіцієнту.

«Наприкінці минулого тижня в ході верифікації МОН, яка відбувалася як завершальний етап перевірки достовірності даних вступників, було виявлено масові випадки необґрунтованого присвоєння приймальними комісіями вишів цього коефіцієнту», - зазначають у відомстві.

Зокрема, у МОН повідомляють, що відомством було виявлено чималий шкіл, які вочевидь не знаходяться на території населених пунктів сільської місцевості, але випускникам яких приймальні комісії присвоїли СК, який дорівнює 1,02. В такий перелік потрапили школи великих міст – Києва, Івано-Франківська, Львова, Чернігова, Чернівців тощо.

За словами Лілії Гриневич, справедливість адресного розміщення державного замовлення є дуже важливим, тому приймальні комісії мають дуже відповідально поставитись до підтвердження достовірності даних кожного вступника.

Як відомо, під час проведення брифінгу 28 липня міністр освіти заявила про те, що приймальні комісії верифікували 99,8% заяв абітурієнтів і запевнила, що процес буде завершено впродовж одного дня.

Оприлюднення рейтингових списків вступників затримується