onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — На зустрічі з заступником Міністра освіти і науки України

1 червня у Вінницькій академії неперервної освіти відбулася нарада заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея з освітянами Вінниччини. Представниками від Гайсинського району стали начальник управління освіти, фізичної культури та спорту Шрамко В.М., завідувач РМК Сич В.П., член обласної ради керівників навчальних закладів, директор СЗШ І-ІІІ ст. с. Кузьминці Волошанюк С.Г. Керівник спільно з заступником голови – директором Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Ігорем Івасюком роз’яснювали деякі питання реформування середньої освіти.

Як зазначив Павло Хобзей, з першого вересня 2018 року в Україні стартує Нова українська школа – проект, який передбачає зміни у змісті освіти, методиці навчання та створенні нового навчального середовища. Проект передбачає перенавчання 22 тисяч українських педагогів, які будуть працювати з 1 класами в Новій українській школі з першого вересня 2018 року, тому в 2017-2018 навчальному році 100 українських шкіл візьмуть участь в експериментальному проекті, де апробують на собі діяльність майбутніх Нових шкіл. Далі на базі цих закладів здійснюватиметься навчання інших вчителів. У Вінницькій області, наприклад, таких заклади буде 4.

Також керівник зупинився на питаннях підручників для початкових класів, їх написанні та апробації, та наголосив, що саме виховання поваги до 6-річної дитини повинно стати новою «культурою школи».

P70601-140958

P70601-154838