onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — РМО інструкторів з фізичної культури району

     Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури і спорту на ІІ квартал 19 травня 2017 року відбулось засідання районного методичного об’єднання інструкторів з фізичного виховання на тему «Організація туризму в дошкільному закладі» (туристичний похід за межі міста), організатори якого - працівники ДНЗ №1 «Пролісок» м. Гайсин (завідувач Бондар О.І., вихователь-методист Артеменко Т.І.).

     Проблема застосування дитячого туризму в роботі з дошкільниками хоч цікавить науковців та практиків, але є недостатньо вивченою. Активне використання дитячого туризму в роботі з дітьми дошкільного віку відкриває великі можливості вихователям позитивно впливати не тільки на розумовий, але й на фізичний розвиток вихованців: забезпечити оптимальну рухову активність, покращити їх рухову підготовку та настрій, а найголовніше – зміцнити здоров’я.

     Учасникам туристичного походу «Стежками рідного краю» були інструктори з фізичного виховання ДНЗ району, педагогічні та медичні працівники, вихованці старшої дошкільної групи ДНЗ №1(вихователь Рижак І.Р.), батьки.

     На початку походу інструктор з фізичного виховання ДНЗ №1 Плаксієнко О.П. ознайомила дітей старшої групи з картою-схемою майбутнього маршруту (загальна протяжність – 2 км.), спонукала вихованців пригадати правила безпечної поведінки під час походу – біля водойми, у лісі, при переході через дорогу. Під час походу дошкільнята зупинялись біля верби, річки та її порогів, на галявині, спостерігаючи за течією Собу, лататтям, луговими, лісовими трав’янистими рослинами та такими, що ростуть на кам’янистих схилах, прислухались до звуків довкілля – співом птахів, шумом води, листя тощо.

     На великому перевалі діти в іграх вправлялись у вмінні розкладати різні види багаття, в’язати туристичні вузли, розкладати намет. До дитячих розваг долучився також Лісовичок, який вигадував для маленьких туристів різні завдання, розповідав цікаві історії.

     Діти та батько вихованки Докійчук Каті під акомпанемент гітари співали веселі пісні про життя тварин у природі, їх прохання не засмічувати довкілля.

    З веселим настроєм, позитивними емоціями вихованці ДНЗ №1 повернулись до садочка, із захопленням розповідаючи про цікаво прожитий туристичний похід.

IMG 0049

IMG 0050

IMG 0051

IMG 0055

IMG 0061

IMG 0068

IMG 0073

IMG 0074

IMG 0075

IMG 0077

IMG 0079

IMG 0090

IMG 0095

IMG 0097

IMG 0098

IMG 0102

IMG 0107

IMG 0135

IMG 0138

IMG 0158

IMG 0191