onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Дитяче віче «Діти проти війни»

      12 травня в СЗШ І-ІІІ ст. №2 м. Гайсин пройшло IV Дитяче віче «Діти проти війни».

     На свято до закладу завітали гості: випускник школи Ткачук Руслан, Лістратов Рустан, Довгий Сергій (604 окремий лінійний батальйон звязку), Кройц Вільгельм (25 ОМПБ «Київська Русь), Даніл Руслан (І окрема танкова бригада), Мащенко Сергій (9 ОМПБ), Нестерук Ігор (10 ОМПБ), Русінов Сергій, Зозуля Андрій і бойовий собака Багіра (59 ОМПБр), Бевз Світлана (командир зенітного розрахунку в б-ні «Айдар», заступник директора ІнМАД, доцент кафедри ЕСС Вінницького національного технічного університету), Благочинний Гайсинського району УПЦ КП настоятель храму Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона м. Гайсина протоієрей Ярослав Вольвин, волонтери: Ільницький Владислав, Мусієнко Олександр, директор Гайсинської автомобільної школи сприяння оборони України Васильченко Валентин, діти і вихователі ДНЗ №4 «Зірочка», працівники управління освіти, фізичної культури та спорту Ревкач Вікторія Вячеславівна та Левандовський Ярослав Володимирович.

     Розпочалося віче патріотичним, танцювальним флешмобом «Нам потрібне мирне небо». Перед гостями виступали школярі, серед яких були представники СЗШ І-ІІІ №4, НВК: СЗШ І-ІІІ ст.-ліцей, НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназія.

    Бурхливими оплесками зустріли присутні активістів дитячого волонтерського руху «Фабрика добра». Діти звернулися до усіх жителів міст і сіл України, близького і далекого зарубіжжя із закликом почути їх, допомогти відстояти мир в Україні і наголосили, що якщо за мир борються діти, то така країна непереможна.

    З вітальним словом звернувся до усіх священник Ярослав Вольвин.

   Основна частина віче розпочалася композицією «Борітеся – поборете», присвячена подіям на Майдані в лютому 2014 року. Діти в костюмах кримських татар читали вірші про Крим. Не змогли стримати сліз гості і учасники свята, коли вийшли учні школи разом зі своїми батьками – учасниками АТО. Хвилюючим і незабутнім був танець «Мій тато – Герой» у виконанні Ангеліни Римар і вихованців ДНЗ №4 «Зірочка». Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв учасники дійства.

     Нікого не залишив байдужим виступ президента школи Гнатенко Богдани, яка зі сльозами на очах читала вірш про Україну.

     Завершилося Дитяче віче піснею «Вольная воля» у виконанні вчителів Наталії Костюк та Юлії Дубини.

     Від імені гостей подякувала дітям Світлана Бевз, яка подарувала школі дві збірки віршів юної поетеси Олександри Бурбело та уламки від «братських» снарядів і побажала усім присутнім, щоб ніколи в їхні домівки не цілила ворожа зброя. З найкращими побажаннями до дітей звернувся друг школи, боєць 25 ОМПБ Кройц Вільгельм.

    Віче завершилося та ще довго в школі були гості, які спілкувалися з дітьми, дякували їм за підтримку, а діти горнулися до них, як до рідних.

DSC06021

DSC05943

DSC05977

DSC05988

DSC05994

DSC05998

DSC06006

DSC06015