onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Гайсинчани у Європейському Молодіжному Парламенті

  Європейський Молодіжний Парламент - це найбільша молодіжна організація в Європі та одна з наи?більших європеи?ських платформ для політичних дебатів, міжкультурноі? взаємодіі?, політичноі? просвітницькоі? діяльності та обміну думок між молодими людьми Європи. Всі дії ЄМП знаходяться під постійним патронажем Голови Європейського парламенту Антоніо Таяні та Генерального секретаря Ради Європи Турб’єрна Ягланда. Організація проводить різноманітні молодіжні заходи: регіональні та міжнародні сесій, національні конференції, тренінги та семінари у різних країнах Європи.

  У місті Вінниці відбулася сесія Європейського Молодіжного парламенту, делегатом якої був гайсинчанин, учень СЗШ І-ІІІ ст. м. Гайсина Артем Калита – президент учнівського парламенту школи. Протягом сесії 90 студентів та старшокласників із України, Бельгії, Естонії, Нідерландів, Португалії, Молдови, Румунії, Словаччини, Туреччини та Грузії обговорювала теми політики, безпеки, технічних інновацій, соціального захисту та економічного розвитку. Робота сесії та спілкування її делегатів велася виключно англійською мовою.
  Перший день роботи сесії розпочався з «тімбілдінгу» - побудови команди, спрямованої на швидке знайомство та налагодження ефективних комунікацій між делегатами різних країн. Далі учасники парламенту працювали у комітетах по напрацюванню резолюцій щодо вирішення нагальних проблем європейського масштабу. Завершального дня у сесійній залі Вінницької обласної Ради відбулось засідання Генеральної Асамблеї Європейського молодіжного парламенту, під час якого пройшли дебати з питань, напрацьованих у комітетах, та відбулось голосування за підготовлені комітетами резолюції.
Під час засідання Артема Калиту було прийнято до лав Європейського молодіжного парламенту та запрошено взяти участь у Національній конференції ЄМП, що відбудеться влітку у місті Харкові.veNf41ArTQw

R6E0sREgekQ

SDIAPVhDUi0

u2jIrWXhwQA

bTLHpdXBYD0