onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Семінар – практикум керівників шкіл

        Звичайна середа 26 квітня 2017 року виявилась не зовсім звичайною для керівників шкіл та позашкільних закладів Гайсинщини. Причиною тому став семінар-практикум, який відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту, був проведений на базі НВК:Гайсинська СЗШ-інтернат І-ІІІ ступенів – гімназія. Тема семінару: «Управлінська діяльність адміністрації школи з питань цивільного захисту учасників навчально-виховного процесу».

         Семінар відкрив завідувач районного методичного кабінету В.П. Сич, який привітав його учасників, ознайомив з планом роботи та обґрунтував необхідність опрацювання обраної методичної теми в даний час. Гарний настрій в учасників семінару сформувався після перегляду цікавого відеофільму про успіхи та досягнення учнівського та педагогічного колективу НВК та виступу шкільної команди юних пожежників. Методичну тему семінару, та сформований у навчальному закладі досвід роботи з питань організації цивільного захисту учасників навчально-виховного процесу ґрунтовно виклали у своїх виступах директор навчально-виховного комплексу Л.Г. Мендусь та заступник з навчально-методичної роботи Т.П. Бєлай.

       У продовженні семінару його учасники побували на відкритих уроках, особливістю семінару було те, що всі уроки були проведені як бінарні. Урок за темою «Математика – музика розуму» у 5- Г класі, який провели учителі Г.В. Дем’янюк (математика) та Д.В. Зиза (музика), був наповнений цікавими нестандартними формами роботи: учні розв’язували математичні приклади, задачі, кросворди, ребуси, виконували пісні, грали на музичних інструментах. Цікавими та змістовними формами роботи наповнили урок-мандрівку для учнів 6-Б класу за темою «Природа і людина у Стародавній Греції» учителі Омеляш Н.А. (історія) та Жук О.А. (географія). Масу задоволення від сучасних, цікавих форм роботи та спілкування з учнями 2-Б класу отримали керівники шкіл, які побували на уроці «Друзів поряд завжди май, із біди їх виручай» підготовленому учителями Г.Г. Рибаченко (початкові класи) та Н.Г. Сікорською (англійська мова). А от урок в 11-А класі за темою «Дії солдата в бою у складі бойових груп» вийшов за межі бінарного - його проводили аж чотири педагоги Полозун А.В. (фізвиховання), Гут В.В. («Захист Вітчизни»), Коваль Н.А. (основи медичних знань), Охріменко Ю.М. (туризм). Одинадцятикласники разом зі своїми педагогами-наставниками продемонстрували високий рівень фізичної та військової підготовки як майбутні захисники Української Держави.

       По завершенню уроків замість звичного дзвінка по всій школі пролунав сигнал «Тривога», організаторами семінару були змодельовані ситуації «Розлив ртуті в приміщенні школи» та «Пожежа на території». Начальник ЦЗ школи Л.Г. Мендусь, начальник штабу ЦЗ Т.П. Бєлай з участю шкільних формувань цивільного захисту оперативно провели повну евакуацію присутніх із шкільних приміщень та ліквідацію пожежі, задіявши при цьому районну службу з надзвичайних ситуацій, працівники якої швидкими, чіткими та злагодженими діями довели свою професійну компетентність.

      В завершальній частині семінару керівники шкіл працювали в групах: вони обговорювали відкриті уроку, заходи з цивільного захисту, обмінювались досвідом роботи, узагальнювали побачене, адже кожен з них 28 квітня в рамках Єдиного Дня цивільного захисту має організувати схожу роботу у своїх навчальних закладах. Узагальнення роботи груп було проведено у формі комплементаріуму – директори шкіл А.Л. Балахтар, А.Л. Павленко, М.І. Іщенко, О.Д. Мигидюк у доброзичливій формі поділились враженнями очолюваних ними груп від заходів, якими був наповнений семінар. В роботі семінару взяла участь та виступила з методичними порадами керівникам шкіл завідувачка лабораторією викладання математики ВКНЗ «Вінницька академія неперервної освіти", кандидат педагогічних наук  Н.І. Салтановська.

      Підводячи підсумки семінару начальник управління освіти, фізичної культури та спорту В.М. Шрамко подякувала адміністрації та колективу НВК за змістовну організацію проведених заходів, керівникам шкіл за активну роботу та наголосила на тому, що кожен керівник, кожен педагог має працювати на створення іміджу навчального закладу у якому він працює. Імідж школи – це її досягнення, а досягнення мають бути в різних напрямках діяльності. І все залежить від нас, нашої активності, ініціативності, працелюбності, наполегливості. Лише тоді школа буде привабливою, матиме свій неповторний образ!

Заставна

1

2

34

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32