onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Нарада фахівців психологічної служби району

      На виконання плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту на ІІ квартал 20 квітня 2017 року на базі районного методичного кабінету відбулася нарада фахівців психологічної служби.

      У ході наради було розглянуто ряд питань, а саме: підготовка аналітичних матеріалів щодо діяльності працівників психологічної служби Гайсинського району у 2016-2017 навчальному році, надання пропозицій до Плану заходів щодо розвитку психологічної служби на період до 2020 року, формування єдиної інформаційної бази психологічного інструментарію, ознайомлення з методичними рекомендаціями (розроблені Українським НМЦППСР у співпраці з ГО «Ла Страда -Україна») для працівників психологічної служби та впровадження їх у навчальних закладах району в напрямку допомоги дітям з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, акцентовано  увагу на виконанні державних, національних і регіональних програм практичними психологами та соціальними педагогами.

     Про здійснення соціально-педагогічного супроводу дітей із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах у сільських навчальних закладах та проведення відповідної роботи з усіма учасниками навчально - виховного процесу, виступила керівник динамічної групи фахівців психологічної служби району Литвинчук Т.А. (практичний психолог СЗШ I-III ст. №5 м. Гайсин).

      З метою підвищення професійної компетентності практичних психологів та соціальних педагогів Бондарчук Н.П. (соціальний педагог ДНЗ№5 «Факел» м. Гайсин)провела майстер-класщодо організації роботи групи на розвиток партнерських взаємин та співпраці на основі заняття з елементами тренінгу «Складові взаємодії помічника вихователя і вихователя у процесі діяльності».

   Методист психологічної служби Крук Л.П.наголосила на необхідності підвищення ефективності роботи та здійснення належного психологічного та соціально-педагогічного супроводу усіх учасників навчально-виховного процесу.

 

P 20170420 093333 NT