onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Семінар завідувачів та методистів дошкільних навчальних закладів Гайсинського району

На виконання плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту на ІІ квартал 19 квітня 2017 року на базі ДНЗ №1 «Пролісок» (завідувач Бондар О.І., вихователь-методист Артеменко Т.І.) відбувся семінар завідувачів та методистів на тему «Результативність впровадження інновацій в освітню діяльність дошкільних закладів».

Актуальність інновацій полягає в тому, що передбачуване нововведення має максимально відповідати потребам дошкільного закладу. Актуальність визначається також рівнем значущості тієї проблеми, на розв’язання якої спрямоване нововведення. Результативність оцінюється на основі кількісних та якісних показників реалізації ідеї нововведення у порівнянні між закладами.

З метою висвітлення даного питання методистом РМК Діхтяр М.Д. було проведено засідання круглого столу, де керівники закладів та вихователі-методисти аналізували результати впровадження тієї чи іншої методики, технології, зазначали пріоритети, переваги та проблеми, яких не вдалось уникнути. У ході роботи до банку даних інновацій, які використовуються у дошкільних закладах району, було внесено 18 методик та технологій.

Завідувач ДНЗ «Веснянка» с. Зятківці Шевчук О.І. детально розкрила проблему визначення та планування шляхів розв’язання пріоритетних завдань закладу з огляду інноватики в управлінській, освітньо-виховній діяльності.

Учасники семінару також переглянули та обговорили відкрите інтегроване заняття, проведене вихователем Таченко Т.В. з дітьми старшої групи, зазначили доцільність та ефективність освітньої роботи з вихованцями за літературними проектами на основі творів В.О. Сухомлинського.

SAM 8526

SAM 8531

SAM 8532

SAM 8535

SAM 8538

SAM 8539

SAM 8542

SAM 8548

SAM 8551