onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Підсумки минулого тижня в освіті України: головні події

- Триває обговорення програм 5-9 класів. За словами координаторів роботи з оновлення програм базової школи, під час другої сесії обговорення пропозиції освітян до змін програм стали більш конкретними і професійними.

- МОН планує подолати нав'язане репетиторство. Міністр освіти висловила переконання, що в Україні необхідно подолати таке явище, як репетиторство, коли вчителі свідомо не дають на уроках увесь необхідний матеріал, стимулюючи додаткові заняття.

- В ОЕСР розповіли про недоліки української освіти. За словами представника Організації економічного співробітництва та розвитку Андреаса Шляйхера, більшість недоліків пов'язані з недосконалістю законодавства та деяких нормативних актів уряду.

- Програми для старшої школи розроблять до 15 квітня. У Міносвіти створені робочі групи, завданням яких є розробка навчальних програм. До складу груп включено представників відомства, вищих навчальних закладів, ІППО та шкіл.

- У МОН обіцяють врахувати думку вчителів щодо підручників. Учителів закликали долучитись до вибору підручників для 9-го класу. В. о. директора Інституту модернізації змісту освіти наголошує, що механізм роботи Репозитарію дозволяє зробити відбір прозорим.

- Міносвіти планує обладнати ще 140 опорних шкіл. За словами міністра освіти, уряд продовжить створювати мережу навчальних закладів, що надасть можливість забезпечити рівний доступ сільських дітей до якісної освіти.

- Кількість вступників перевищує потужність вишів. Лілія Гриневич повідомила, що у системі професійної та вищої освіті спостерігаються тенденції до створення потужніших освітніх закладів, оскільки кількість абітурієнтів перевищує потужність вишів.

- У Києві чиновники опечатали кабінет директора школи. Представники одного з районних управлінь освітою без пояснень опечатали кабінет директора школи. 

- У столиці відбудеться найбільша міжнародна освітня виставка. Цієї весни у рамках виставки Київ відвідають декілька десятків відомих європейських університетів та освітніх програм, спілкування з представниками яких допоможе українській молоді та батькам ознайомитись з розмаїттям освітніх можливостей для українців.

Pidsumky 380u0445250 04-002 i