onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Компетентнісний підхід – формула «Нової української школи»

     Сучасна школа докладає багато зусиль, аби віддати учням силу – силенну знань, які так чи інакше знадобляться дітям на життєвому шляху. Однак результати навчання нерідко засмучують учителів, батьків і самих учнів. Школярі у більшості формально опановують пропоновані їм знання, не вибудовуючи ніякого емоційно-ціннісного ставлення до них. Неготовність до практичного застосування набутих знань обертається для учня трагедією особистісної самореалізації і майбутнього професійного вибору, а для системи освіти стає вироком що до її результативності загалом. Назріла нагальна потреба у переході сучасної школи у простір реалізації компетентнісного підходу до освітнього процесу – опрацювання цієї методичної теми учителі 3-х класів здійснювали на черговому районному семінарі, який відбувся 17 березня на базі СЗШ І – ІІІ ступенів с. Харпачка.

      Учителів району гостинно зустріли вихованці та педагоги школи, які з великою любов’ю познайомили гостей зі школою та її традиціями. Про успіхи та здобутки колективу розповів директор навчального закладу В.Г. Химич.

      Теоретична частина семінару була представлена цікавими виступами та презентаціями завідувача районного методичного кабінету В.П. Сича, керівника районного методичного об’єднання учителів 3-х класів С.Д. Бітюк, творчої групи учителів СЗШ І-ІІІ ст. с. Харпачка у складі Н.А. Сивак, О.Г. Провороцької, Л.Г. Трубчаніної, В.Ф. Котик. Учасники семінару мали нагоду обговорити проблемі питання впровадження компетентнісного підходу, обмінятися напрацьованим досвідом роботи.

    Неповторні враження залишились у присутніх після відвідування відкритого виховного заходу «Ми – українці, ми – за мир!». Під час заходу, учасники семінару, спільно з дітьми виготовили оберіг для бійців, які перебувають у зоні АТО, його виготовлення завершилось колективним, урочистим виконанням Державного Гімну України і ще раз переконало присутніх в тому, що українці – горді, вільні, незалежні – вони зроблять все можливе, щоб Україна зайняла своє чільне місце серед розвинутих країн Європи.

      По завершенню семінару було проведено інструктивно-методичну нараду, в ході якої були розглянуті важливі питання організації навчально-виховного процесу в 3-х класах.

Заставнаораорласор

DSC 0198

DSC 0203

DSC 0214

DSC 0244

DSC 0246

DSC 0251

DSC 0285

DSC 0306

DSC 0347

DSC 0359

DSC 0360

DSC 0411

DSC 0467

DSC 0512

DSC 0536