onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Районний семінар вчителів фізики та астрономії

       Головною метою вивчення фізики в школі є посилення її прикладної спрямованості. Тому вчителю необхідно орієнтувати навчання на розв’язання задач, формування вміння використовувати наукові знання у вирішенні практичних завдань різних галузей діяльності, на розвиток логічного мислення. Фізика не може бути нецікавою! Саме цей принцип має лежати в основі ставлення вчителів до навчання фізики, в цьому необхідно переконати своїх учнів. Щоб робота була успішною, щоб приносила гідні плоди, у своїй роботі варто дотримуюсь таких правил:

  • Зміщення акцентів із змісту навчання на процес навчання, що виражається в активній пізнавальній діяльності школярів у оволодінні ними раціональними способами цієї діяльності;
  • Створення для кожного учня можливості реалізувати свою потребу в пізнанні і творчої діяльності;
  • Орієнтація на оволодіння учнями загальнокультурних цінностей, комунікативною, інформаційною культурою, культурою діяльності.

      Як ці правила впровадити у практику повсякденної роботи з учнями продемонстрували вчителі НВК: Гайсинська СЗШ І – ІІІ ст. – гімназія на районному семінарі вчителів фізики та астрономії з питання «Підвищення інтенсивності уроку, його насиченості шляхом використання елементів технології інтерактивного навчання », який відбувся 9 березня 2017 року.

      На початку семінару виступила директор школи Мендусь Л.Г., яка познайомила учасників з історією школи, етапами її розвитку та здобутками.

      Відкриті уроки давали вчителі - Бєлай Т.П. (фізика 7 клас « Розв’язування задач . Підготовка до контрольної роботи ») та Чернюк А.М. (11 клас , астрономія « Галактики»).

       Також керівником РМО вчителів фізики Бєлай Т.П. було проаналізовано результати І, ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики та астрономії.

IMG 5333

IMG 5329

IMG 5331

IMG 5337

IMG 5362

IMG 5368

IMG 5371

IMG 5374