onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Скарбничка природи для маленьких натуралістів

На виконання плану роботу управління освіти, фізичної культури та спорту на І квартал   2017 року на базі дошкільного закладу №4 «Зірочка» м. Гайсин (завідувач Бубновська Л.Ф., вихователь-методист Мошноріз О.І.) 22 лютого відбулося районне методичне об’єднання вихователів молодших та середніх груп з проблеми «Формування екологічно-природничої культури дошкільників».

У ході роботи РМО вихователем ДНЗ №4 Коржанською Л.В. було проведено відкрите заняття «Витівки чарівниці зими» з дітьми середньої групи та за участі батьків, дітей розіграно казку «Снігуронька», вихователем ДНЗ с. Чечелівка Подуфаловою Н.А. розкрито питання щодо формування доцільної поведінки дошкільників у природі, вихователем ДНЗ №5 Байрак Т.О. організовано екологічний турнір з дорослими «Віконечко в природу».

З метою ознайомлення вихователів з інноваціями, які впроваджуються у ДНЗ №4, Ташлицька О.В. провела майстер-клас з дітьми молодшого дошкільного віку щодо організації пізнавально-пошукової діяльності на основі методики Овіда Декролі «Навчаємо читанню граючись», де вихованці демонстрували свої знання про диких тварин, їхнє житло та спосіб харчування, вміння читати назви тварин (принцип цілісного сприйняття слова).

Керівник районного методичного об’єднання Груша Н.В. та вихователі Богданюк А.В. (ДНЗ №1), Мартинюк О.О., Коптєлова В.Б., Сарачук С.П. (ДНЗ №2), Деркач О.А., Соловей Т.А. (ДНЗ №7) презентували практичний матеріал для еколого-природничої роботи з дітьми, зокрема в екологічній лабораторії, якщо такі організовані у дошкільному закладі.

CIMG4055

CIMG4059

CIMG4066

CIMG4071

CIMG4082