onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Ігри з лялькою як основа розвитку дітей раннього віку

Згідно з планом роботи управління освіти, фізичної культури та спорту на І квартал 2017 року на базі дошкільного навчального закладу №5 «Факел» (завідувач Павленко К.Г., вихователь-методист Швець О.Б.) відбулося методичне об’єднання вихователів груп раннього віку.

Ляльковий світ – модель людського життя, модель стосунків людини з цим світом, взаємин між людьми. Через ляльку дитина намагається зрозуміти саму себе і навчитися існувати у нашому досить не простому світі. У грі з лялькою дитина реалізує свій досвід, відтворює дії людей, які її оточують.

Проблему використання дидактичної ляльки у різні режимні моменти розкрила вихователь ДНЗ №2 «Дзвіночок» Марченко Г.Л., супроводжуючи виступ прикладами з досвіду роботи, наголошуючи на ефективності та результативності формування бережливого ставлення до ляльки як образу людини.

У ході колективного перегляду інтегрованого заняття «День народження ляльки Катрусі», проведеного вихователем ДНЗ №5 Смірновою Л.І., присутні спостерігали за високим рівнем педагогічної майстерності колеги, зокрема, умінням активізувати дитячий колектив, викликати бажання розмовляти, досліджувати, заохочувати до об’єднання у спільній діяльності. Вихованці із радістю включались у гру, викладали візерунок на платті, нанизували намистинки, дарували усмішки, танцювали з лялькою, готували святковий пиріг, загадували бажання, дарували кульки тощо.

Вихователь ДНЗ №5 Мищенко В.А. провела з вихователями майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки «Травниці», ДНЗ №2 Голуб Т.І. – ляльки з пап’є маше, Пашенко Л.Д. – ляльок з ложок.

Методист РМК Діхтяр М.Д., керівник РМО Пашенко Л.Д. підвели підсумки роботи районного методичного об’єднання, спрямували увагу педагогів на створення умов для розвитку ігрових дій з лялькою, формування умінь використовувати в іграх набутий життєвий досвід.

DSC03221

DSC03282

DSC03296

DSC03305

DSC03310

DSC03330

DSC03339

DSC03386

DSC03423

DSC03498

DSC03535