onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Методичне об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів

     Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту на І квартал 2017 року на базі Гайсинського районного методичного кабінету відбулось методичне об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів на тему «Практичне застосування метафорично-асоціативних карт в роботі фахівців психологічної служби».    

        У ході роботи методичного об’єднання методист з психологічної служби Крук Л.П. ознайомила учасників зустрічі з історією виникнення метафорично-асоціативних карт (МАК): «СОРЕ», «ОН», «МОRЕNA», акцентувала увагу на тому, що МАК відносять до проективних методик, які дозволяють швидко та наочно отримати необхідний об’єм інформації для якісної роботи з клієнтом, діагностувати його проблему, пояснити та усвідомити актуальні потреби або незавершені внутрішні процеси.Детально зупинилась на перевагах застосування МАК як психологічного інструментарію, проведенні індивідуальної та групової форми роботи з учасниками навчально-виховного процесу.

         Керівник РМО, практичний психолог СЗШ І-ІІІ ст. с. Куна Сайдак О.Е. провела з учасниками зібрання майстер-клас «Робота з власним вибором у процесі подолання психологічних проблем за допомогою МАК, ознайомила з комплексом вправ, використовуючи колоди карт «СОРЕ», «ОН», «МОRЕNA».

         Всі учасники заходу спільно обговорили застосування МАК в практичній діяльності, в якій основний акцент буде спрямований на розвиток асоціативного мислення, можливість самостійно аналізувати проблемну ситуацію та знаходити альтернативні рішення, висловили свої враження під час практичного застосування

     На завершення засідання методист з психологічної служби Крук Л.П. презентувала присутнім новинки методичної літератури рекомендовані Українським НМЦ практичної психології та соціальної роботи набір асоціативних карт «Креатив-2: настрій, стани, емоції, почуття», «Креатив-3: Життєві ситуації та кризи», підвела підсумки роботи методичного об’єднання та подякувала присутнім фахівцям за плідну працю.

 

IMG 2813

 

IMG 2788

IMG 2809

IMG 2785

IMG 2817