onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — РМО інструкторів з фізичної культури

       Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури і спорту на І квартал на базі ДНЗ №2 «Дзвіночок» м. Гайсин (завідувач Бойко Т.П., вихователь-методист Маковецька Г.П.) відбулось засідання районного методичного об’єднання інструкторів з фізичного виховання на тему «Оздоровчі технології в руховому режимі дошкільного закладу».    

        У ході роботи методичного об’єднання інструктор з фізичного виховання ДНЗ №5 «Факел» Кучеренко Н.Т. розкрила роль дитячого туризму для зміцнення здоров’я дошкільників, детально зупинившись на перевагах дитячого туризму, алгоритмі підготовки (розробленні маршруту, доборі комплексу ігор та вправ) та безпосередньо проведенні походу зі старшими дошкільниками, результативності такого виду діяльності з огляду зміцнення здоров’я дітей, виховання в них активної позиції з питань дотримання здорового способу життя.

         Керівник РМО Сушко Н.Г. провела з учасниками зібрання майстер-клас «Степ-аеробіка як метод оздоровлення дошкільників», ознайомила з комплексом вправ оздоровчої аеробіка з використанням спеціальної степ-платформи з регульованою висотою, структурою заняття, добором музичного супроводу, основними етапами навчання дітей.

         Всі учасники заходу спільно обговорили систему вправ Пілатеса, зорієнтовану на баланс та гармонію всього тіла, в якій основний акцент спрямований на пластичність, розтяжку та планомірний розвиток усіх м’язів.

методобеднння 17 003

методобеднння 17 005

методобеднння 17 009

методобеднння 17 011

методобеднння 17 012

методобеднння 17 016