onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Тренінг для керівників ШМО учителів початкових класів

      11-12 січня 2017 року на базі районного методичного кабінету проведено навчання-тренінг для керівників шкільних методичних об’єднань учителів початкових класів району за освітнім навчальним курсом «Неформальна та інформальна освіта як необхідна умова професійного зростання педагога».

       Актуальність проведеного навчання продиктована сучасними тенденціями розвитку системи освіти, необхідністю запровадження сучасних технологій для підвищення ефективності навчального процесу.  Навчання проходило з метою формування професійних компетенцій та підготовка вчителів-тренерів (едукаторів) до впровадження інноваційних форм, методів, засобів, інструментів неформальної та інформальної освіти для дорослих.
     Навчання педагогів розпочалось виступом завідувача районного методичного кабінету Сича В.П. за темою "Вплив формальної та інформальної освіти на розвиток професійної самосвідомості педагога". Тренінгову частину заняття провели: сертифікований тренер, керівник РМО учителів початкових класів Рибаченко Г.Г. та учитель НВК:Гайсинська СЗШ-інтернат І-ІІІ ступенів – гімназія Суменкова Н.В.

       У ході навчання учасники здобули знання щодо освітніх завдань, алгоритмів, критеріїв ефективності навчання дорослих та механізмів самоосвіти, отримали вміння здійснювати рефлексивну практику, працювати з різними джерелами інформації, роботі в команді (інтервізійній групі), здобули досвід у створенні професійного портфоліо, складанні програм та планів впровадження, виходячи із специфіки своєї роботи. Мовний словник вчителі поповнили новими словами: едукатор, інтервізія, сторітелінг, бенчмаркінг, евалюація.

     В підсумкових анкетах учасники тренінгу відзначили високий рівень організації навчання, його практичну значущість та продемонстрували готовність поширювати новий досвід серед колег району.

IMG 2934

IMG 2917

IMG 2918

IMG 2928

IMG 2930

IMG 2933