onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Методичне об’єднання фахівців психологічної служби Гайсинського району

Нас єднає спільна діяльність та бажання

допомогти всім, хто потребує

На виконання плану управління освіти, фізичної культури та спорту наIV квартал 2016 року 15 грудня на базі ДНЗ №5 «Факел» м. Гайсин (завідувач Павленко К.П., вихователь-методист Швець О.Б.) проведено методичне об’єднання фахівців психологічної служби району з питання «Соціально-психологічна взаємодія в освітньому закладі».

Взаємодія людей - провідний фактор у регуляції їх самооцінок та поведінки в суспільстві.

Презентацію з досвіду роботи практичного психолога та соціального педагога представила вихователь-методист ДНЗ №5 «Факел» м. Гайсин Щвець О.Б., яка акцентувала увагу на тісній співпраці фахівців психологічної служби з усіма учасниками навчально-виховного процесу.

Під час практичного блоку проводилось заняття з дітьми старшої групи «Капітошка» та тренінг з учасниками методичного об’єднання «Компоненти соціально-психологічної компетентності».

       У ході заняття з дітьми старшої групи «Галерея мрій та почуттів» практичний психолог Ю.О. Ситнікова сприяла створенню позитивної атмосфери у дошкільників, розвивала уяву, творці здібності, уміння відтворити на склі свої мрії; вчити дітей працювати в мікро групі та у парах, спілкуватися, діяти спільно.

  З метою підвищення інформаційної обізнаності фахівців психологічної служби, відпрацювання навичок конструктивної взаємодії у різних ситуаціях, проведено тренінг з учасниками на тему «Компоненти соціально-психологічної компетентності». У ході тренінгу соціальний педагог ДНЗ №5 «Факел» м. Гайсин Н.П. Бондарчук акцентувала увагу, що компетентність у сучасному світі за Джоном Равеном включає сім компонентів і детально розкрилась зміст кожного під час виконання практичних вправ.  

         На завершення роботи методичного обєднання всі присутні мали змогу поспілкуватися, обмінятися думками, переглянути буклети на різну тематику та оглянути робочі місця практичного психолога і соціального педагога.

       Методистом РМК Крук Л.П. були підведені підсумки методичного об’єднання та проведена нарадча частина.

IMG 2542

IMG 2548

IMG 2550

IMG 2634

IMG 2645

IMG 2691

IMG 2702