onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Cпільний семінар заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів та психологічної служби району

На виконання плану управління освіти, фізичної культури та спорту на IV квартал 2016 року 6 грудня на базі районного Будинку школярів та молоді проведений спільний семінар заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів та психологічної служби району на тему «Психолого-педагогічні особливості взаємодії педагогічних працівників навчального закладу з метою зниження проявів агресії, жорстокого ставлення, насильства в учнівському середовищі».

Методист психологічної служби Крук Л.П. презентувала матеріали, що розкривають фактори, які спричиняють жорстоке поводження дітей щодо оточуючих. Психологом НВК: СЗШ І-ІІІ ст. – ліцей Кузьменко Л.Є. були представлені матеріали по темі «Психологічні особливості, що провокують агресивну поведінку».

Існування насильства серед неповнолітніх на сьогоднішній день викликає занепокоєння. Про випадки вчинення насильства над дітьми з боку дорослих, про вчинення насильства серед неповнолітніх, про відповідальність дорослих за виховання дітей доповіла старший інспектор Гайсинського відділу поліції, капітан поліції Гудима Н.М.

До роботи у семінарі був запрошений дитячий лікар психіатр Москальов С.В. Зосередив свою увагу на наслідках вчинення насильства над дітьми, зокрема сексуального насильства. Учасникам семінару були запропоновані методичні матеріали з даної тематики.

Методистами РМК Ревкач В.В. та Крук Л.П. були підведені підсумки семінару та проведена нарада частина.

SAM 8216

SAM 8217

SAM 8223

SAM 8224

SAM 8227

SAM 8231