onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Інтегрований семінар-практикум учителів фізики та трудового навчання

      В Концепціі розвитку освіти Гайсинщини важлива роль відведена удосконаленню системи методичної роботи з педагогічними кадрами, її орієнтацію на досягнення науки, передового педагогічного досвіду, підвищення наукового, загальнокультурного рівня педагогічних працівників, удосконаленні їх професійної компетентності. Враховуючи вимоги Концепції в районі впроваджено багато цікавих форм методичної роботи. Учителі трудового навчання та фізики мали нагоду працювати разом на інтегрованому семінарі - практикумі за темою «Енергоефективність та відновлювальна енергетика: роль науки і практики в процесі оволодіння знаннями про основи енергоефективності». Родзинкою семінару стало те, що проводився він на базі ВП «Южно-Українська АЕС», Южно-Українського професійного ліцею та кращих навчальних закладах міста Южно-Українськ Миколаївської області.

   Розпочався семінар візитом до Южно-Українського професійного ліцею – сучасного закладу нового типу, його керівник Сергій Невідомий презентував діяльність ліцею, ознайомив з системою роботи навчальних кабінетів, лабораторій. З питань методичної теми семінару заклад успішно співпрацює з ВП «Южно-Українська АЕС» саме тому робота учителів Гайсинщини продовжилась в інформаційному центрі ЮУ АЕС. Цікаву лекцію інженера інформаційного центру АЕС Олександра Пелюха, учителі не лише уважно вислухали, а й поставили ряд запитань, які стосувались принципу роботи ядерного реактора, енергоефективності та безпеки його експлуатації. Для учителів важливим було те, що лекція проводилась в спеціально обладнаному навчальному кабінету, де вони мали нагоду бачити реальні моделі ядерних установок, атомного реактора, обладнання, яке використовують учені-атомщики. По завершенню лекції учасники семінару відвідали пристанційний і оглядовий майданчики АЕС і Ташлицької ГАЕС, побували на повномасштабному тренажері блочного щита управління АЕС,  побачили, як виглядає робоче місце людей, які управляють серцем атомної станції – ядерним реактором. Спеціально для учасників семінару персоналом тренажеру було змодельовано ситуацію екстренного аварійного відключення реактора. Залишаючи АЕС учителі відверто зізнавались що, до поїздки на енергокомплекс знали лише, що тут - на АЕС, виробляється електроенергія. Побувавши ж на підприємстві, переконалися в тому, наскільки складним є процес її отримання, а ще важливіше як складно забезпечити стабільну та безпечну роботу атомної станції.

   Далі робота продовжилась в освітніх установах м.Южно-Українськ, учасники семінару відвідали міську гімназію, СЗШ №1 – в навчальних закладах вони знайомились з роботою кабінетів фізики, шкільних майстерень, спілкувалися із колегами, з питань методики викладання фізики, трудового навчання. Впровадження енергоефективних методик учасникам семінару успішно продемонстрували в міському ДНЗ «Гармонія».

      Окрім науково-методичної мети семінару, його організатори прагнули реалізувати і пізнавальну складову: учителі познайомились з історією одного з наймолодших міст України, відвідали Музей сучасної бойової техніки.

     Інтегрований семінар та поїздка були вдалими, принесли багато приємних вражень, позитивних емоцій і надовго залишаться в пам’яті педагогів. За гостинність, допомогу в організації семінару управління освіти, фізичної культури та спорту, районний методичний кабінет, РМО учителів фізики, РМО учителів трудового навчання   висловлюють особливу подяку Сергію Вікторовичу Невідомому- директору Южно-Українського професійного ліцею.

SAM 8002

 IMG 1054

IMG 1058

IMG 1060

IMG 1063

IMG 1064

IMG 1076

IMG 1080

SAM 7974

SAM 7977

SAM 7978

SAM 7980

SAM 7986

SAM 7994

SAM 7997

SAM 7999

SAM 7971

SAM 8004

SAM 8017

SAM 8023

SAM 8028

SAM 8029

SAM 8033

SAM 8037

SAM 8043