onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Організація харчування в дошкільних навчальних закладах

З метою аналізу стану організації харчування у дошкільних навчальних закладах було проведено вивчення у ДНЗ «Колосок» с. Михайлівка, ДНЗ «Веснянка» с. Чечелівка, ДНЗ «Сонечко» с. Кіблич, ДНЗ «Ромашка» с. Кущинці.

У ході моніторингу проаналізовано санітарний стан харчоблоку, технологічного процесу обробки продуктів, обладнання, ведення документації, дотримання особистої гігієни, вчасність проходження медичного огляду працівників, дієвість куточків чергових.

У результаті вивчення встановлено, що у більшості закладів харчоблоки та обладнання утримуються у задовільному стані, працівники дотримуються вимог технологічного процесу обробки продуктів, графіку видачі їжі, відбирають та зберігають добові проби; інвентар промаркований та використовується за призначенням.

Наявна та ведеться відповідна документація, зокрема двотижневе меню, меню-вимога, меню-вивіска, Журнали бракеражу готової та сирої продукції, Журнал здоров’я працівників харчоблоку. Варто відмітити, що медичний огляд у всіх перевірених закладах працівниками пройдено вчасно.

У групових кімнатах організовано куточки для чергових по їдальні. Дошкільнята мають навички сервірувати столи та виконувати обов’язки чергових.

Разом з тим виявлено і певні недоліки, зокрема на час перевірки:

-         у ДНЗ с. Михайлівка не промарковане місце для обробки риби; картотеки страв дотримуються не в повному обсязі;

-         у ДНЗ с. Чечелівка не ведеться Книга складського обліку;

-         у ДНЗ с. Кіблич відсутній графік видачі їжі; несистематично зазначається температура у холодильнику;

-         у ДНЗ с. Кущинці відсутня проточна холодна та гаряча вода (здійснюється ремонт електричного насоса); графік видачі їжі розміщений не при в ході на харчоблок, а безпосередньо у приміщенні кухні.

SAM 7878

SAM 7865

 

SAM 7870

 

SAM 7874

 

 

 

 

SAM 7947

 

SAM 7948

 

SAM 7951

 

SAM 7955

 

SAM 7956

 

SAM 7965