onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів

     10.11.2016 року на базі НВК: СЗШ І-ІІІ ступенів-гімназії м.Гайсин відбувся районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів, присвячений цікавій та актуальній темі «Кібербулінг або віртуальна агресія у шкільному середовищі». Відкрив семінар директор НВК Гридзь Сергій Мусійович. Також присутні переглянули відеовізитку школи, з якої вони дізналися про життя закладу, успіхи його вихованців та педагогів, традиції та свята гімназії. По закінченню вступної частини практичний психолог НВК Демидась Віра Юріївназ групою учнів 8-Б класу провела заняття з елементами тренінгу «Кібербулінг. Причини та прояви».   Його метою було:ознайомити учнів із поняттям кібербулінг, показати негативний вплив інформаційно-комунікативних технологій на моделювання поведінки молоді,надати знання про відповідальність за свої дії та вчинки.

Ця тема актуальна не тільки для дітей, а й для дорослих, тому наступним етапом стало проведення круглого столу із фахівцями психологічної служби «Кібербулінг. Небезпека в Інтернеті».

При підготовці до семінару практичний психолог намагалася якомога глибше дослідити дану проблему. Для цього зібрала та проаналізувала інформацію щодо проявів насильства в Інтернеті, яку надали старший інспектор відділу поліції в місті Гайсин ГудимаН.М., волонтер КорпусуМиру США Кейла Кінг, співзасновник та член районного англо-українського клубу, учениця 11-А класу НВК: СЗШ І-ІІІ ступенів-гімназії Мазуріна Юлія.

Семінар пройшов на високому рівні, дав змогу детальніше зрозуміти причини та наслідки проявів кібербулінгу.

 image001

image003

image005

image007

image009

image011