onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Вихователі та батьки поруч чи разом?

Основою гармонійної взаємодії педагогів та батьків дошкільного навчального закладу №2 «Дзвіночок» (директор (завідувач) Бойко Т.П., вихователь – методист Маковецька Г.П.) є розуміння вихователями та членами родин мети і завдань виховання, необхідність партнерства і співпраці. Саме гармонійна взаємодія дошкільного закладу із сім’єю є запорукою щасливого дитинства. Цілеспрямоване та правильно організоване спілкування з батьками дає змогу педагогові пізнати дитину, забезпечити оптимальні умови для її повноцінного фізичного та психічного розвитку, виробити єдині підходи до її виховання.

Відповідно до річного плану роботи упродовж місяця у закладі проведено різні форми роботи з батьками:

-         батьківські збори за темою «Безпечне дитинство» у групі «Бджілки» (вихователь Пташка В.Л. та практичний психолог Кульчицька В.В.);

-         фоторепортаж родини «Моя бабуся - майстриня» в групі «Курчатка» (вихователь Пашенко Л.Д.), де родина Павлишиних представила фотоальбом із життя сім’ї, а саме трудового виховання дитини в умовах родини.. Як передати онучці вміння в’язати, вишивати – зі світлин ділиться досвідом виховання працею бабуся Ніколєнко Л.Ф.;

-         спортивна розвага «Вітамінне дозвілля» у групі «Веселка» (вихователь Олійник О.В., інструктор з фізичного виховання Пустовіт О.В.), у ході якої мама Бондар Л. зіграла роль «Шипшини», пригостивши дітей чаєм з її плодів.

Розвага «Посвята в козачата» за участі батьків відбулася в групі «Сонечко» (вихователі Гнатюк О.П. та Залізняк О.М., інструктор з фізичного виховання Сушко Н.Г.). Змагання з батьками, слово батька-отамана Поляруша В.М. надовго запам’ятається дітям. Ролі господинь виконали мами Барахович Н.В., Сливко З.М.

DSC 0149

DSC 0015

DSC 0043

DSC 0050

DSC 0060

DSC 0127

image 5

PA110179

PA110198

PA110209

PA110212