onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Семінар учителів математики Гайсинщини

Під час осінніх канікул вчителі математики Гайсищини мали нагоду стати учасниками нестандартного районного семінару. Основною темою зібрання було ознайомлення з роботою  Всеукраїнського науково-практичного семінару педагогічної майстерності “Педагогічний стартап”, який відбувся на базі СЗШ І-ІІІ ст. №4 м. Гайсина 12 жовтня 2016 року. Присутні були проінформовані про реалізований план роботи семінару, його учасників. Вони мали змогу переглянути фоторепортаж про хід події, переглянути фрагменти відео уроку геометрії у 7 класі «Перпендикулярні прямі», що був представлений вчителем Костенко О.В. в рамках Всеукраїнського семінару та обговорити його особливості. Вчителям було запропоновано посилання на інтернет-ресурси, де можна переглянути весь урок та майстер клас учителя.  А ось майстер-класи колег Байди Руслана Петровича та Демянюк Ганни Володимирівни, які були презентовані на Всеукраїнському семінарі в рамках представлення освітнього простору Гайсинщини, присутні вчителі математики не тільки могли почути та побачити, а й прийняти активну участь.

Багато корисної та цікавої інформації необхідної у практичній діяльності вчителя математики, який надає перевагу ІКТ на своїх уроках було у майстер-класі Руслана Петровича на тему «Використання навчальних  математичних тренажерів в процесі вивченні математики».Він представив власні напрацювання з даної теми та щедро ділився ними з колегами, звертаючи увагу на переваги та недоліки використання тренажерів на уроках математики та в позаурочний час.

Здивувала присутніх колег неординарною формою роботи Ганна Володимирівна під час свого виступу на тему «Проектування моделі сучасного уроку математики». Вчителі, які стали активними учасниками  майстер-класу, через використані цікаві інтерактивні вправи змогли розкрити це питання, асоціюючи урок з деревом, що буде мати плоди в результати ефективної діяльності вчителя. Крім того спільно було визначено ознаки сучасного вчителя та учня. Підсумком цього майстер-класу став гарний настрій учасників та узагальнення вимог до сучасного уроку математики.

       В ході семінару обговорювались підсумки І етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики та організаційні аспекти ІІ етапу, оформлення робіт учасників шкільного етапу, особливості організації роботи шкільних методичних об’єднань. Щодо останнього питання цікавим для присутніх стала презентація блогу методичного об’єднання вчителів фізико-математичного циклу СЗШ І-ІІІ ст. с. Носівці.  

На завершення семінару керівник районного методичного об’єднання вчителів математики Костенко О.В. подякувала усім присутнім за їх внесок в організацію роботи Всеукраїнського семінару, а особливо виставки робіт вчителів  «Математична освіта Гайсинщини», що на високому рівні оцінили учасники педагогічного стартапу, та побажала успіхів у реалізації нових педагогічних ідей, які з’явились у них в результаті участі у даному районному семінарі. 

На заставку222

DSC 0009 1

DSC 0022

DSC 0030

DSC 0033