onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Успіхи юних орієнтувальників на Всеукраїнських змаганнях

     З 20 по 23 жовтня 2016 року у м. Київ вперше відбувся Кубок Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді зі спортивного орієнтування.

     У цих змаганнях взяли участь 32 команди з 16 регіонів України. (всього - 341 юний орієнтувальник). До складу збірної команди Вінницької області ввійшли орієнтувальнники з м. Вінниці та Гайсинського району. У складі команди Гайсинського району: Рискальчук Дмитро, Совенко Олег та Задніпрянець Альона учні СЗШ І-ІІІ ст. с.Гранів (директор – Ушенко В.І., тренер – Уманець Н.Г.); Погорілий Василь та Полозун Денис - НВК: Гайсинська СЗШ-інтернат І-ІІІ ст.-гімназія (директор – Мендусь Л.Г., тренер – Охрімекно Ю.М.).

     Програма Кубку включала змагання на середніх дистанціях та двохетапних естафетах.

Боротьба була дуже напруженою як в особистому, так і в командному заліку. Приємно відзначити, що представники Вінниччини виступили достойно, завоювавши пяте місце в командному заліку та десять призових місць в особистому заліку (4 – перших, 3 – других та 3 – третіх). Серед призерів змагань є й гайсинчани. Два других місця в змаганнях групи Ч-14 виборов Д.Полозун, а Д. Рискальчук разом з вінничанином Т.Рачуком стали чемпіонами в естафеті в групі Ч-18. При цьому Дмитро виконав норматив кандидата в майстри спорту України зі спортивного орієнтування, повторивши результат свого тренера Уманець Н.Г., норматив І дорослого розряду виконала А.Задніпрянець.

     Успіхи на змаганнях стали ще одним доказом пріоритетності розвитку спортивного орієнтування в районі, адже вони стали підсумком успішних виступів у великих змаганнях цього року - «Кубок Лева» (м. Львів – серпень), «Кубок Одеси» (серпень) та «Київ оупен» (вересень).

     Тепер наші орієнтувальники готуються прийняти гостей на Гайсинщині, на фестивалі спортивного орієнтування «Гранів скликає друзів», який пройде 4 – 6 листопада на базі школи села Гранів.

DSCN0320

DSCN0423

DSCN0371

DSCN0372

DSCN0418

DSCN0395

DSCN0397

DSCN0452