onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Кольоротерапія на заняттях з фізичного виховання

       Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури і спорту на ІУ квартал на базі ДНЗ №7 «Берізка» с. Карбівка (завідувач Нікітенко О.П., вихователь-методист Заплішна Л.М.) відбулось засідання районного методичного об’єднання інструкторів з фізичного виховання з проблеми «Використання кольоротерапії як метод оздоровлення дітей дошкільного віку».    

        У ході роботи методоб’єднання інструктор з фізичного виховання ДНЗ №4 «Зірочка» Стемковська І.А. поділилась з колегами досвідом роботи з питання «Використання кольоротерапії під час організації рухової активності дітей упродовж дня», спільно з колегами опрацювала методичні рекомендації з оздоровчої роботи з елементами кольоротерапії упродовж тижня (певний колір кожного дня тижня).

        Практичну частину РМО забезпечила інструктор з фізичного виховання ДНЗ №7 Керезь Т.В., провівши заняття «Кольоровий дивограй» з дітьми середньої групи (вихователь Куза К.О.). У процесі обговорення відкритого заходу інструктори з фізичного виховання звертали увагу на доцільність використання ігрових методів та прийомів кольоротерапії, особливості інтегрованого підходу (взаємопроникнення ігрової, рухової, пізнавальної та мовленнєвої діяльності), стимулювання дітей до виконання колективних завдань, розвиток моторики пальців рук, координацію рухів, створення емоційного комфорту та умов для позитивних відчуттів у дітей.

         Кожен з учасників зібрання презентував рухливі ігри, діагностичні та графічні вправи з використанням кольоротерапії.

        Керівник методоб’єднання Сушко Н.Г. провела практичне заняття з дорослими щодо використання інноваційного прийому кольоротерапії як фрагменту заняття, ігрової вправи, рухливої гри, психогімнастики тощо.

IMG 20161025 092646

IMG 20161025 092739

IMG 20161025 093025

IMG 20161025 093118

IMG 20161025 094813