onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Президент вручив відзнаки про присвоєння почесного звання «Заслужений вчитель України»

Президент Петро Порошенко на зустрічі з переможцями всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» з нагоди Дня працівників освіти зазначив, що за останні два роки вдалося подолати негативні тенденції в економіці Україні, що дає підстави у наступному році передбачити в державному бюджеті зростання на третину рівня заробітних плат вчителів.

Глава держави нагадав, що нещодавно відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони, де було заслухано показники бюджету на 2017 рік. «Дав завдання Уряду щодо того, що пріоритетом на 2017 рік має бути фінансування освіти. І не на 5%, і не на 10% має бути підвищена заробітна платня. Ми домовилися, що ми маємо вийти на планку 33% - на третину має зрости фінансове забезпечення українського вчителя», - повідомив Президент. Глава держави зазначив, що Уряд виконав це завдання. Він зауважив, що це має стати додатковою фінансовою мотивацією, щоб найкращі фахівці залишалися в українській школі.
У 2016 році рівень заробітних плат вчителів без категорії становить 3 239 гривень, а в 2017 році має підвищитись до 4 541 гривні. Рівень зарплати вчителя вищої категорії з усіма надбавками має збільшитись з 4 483 гривень у 2016 році до 6 400 гривень у 2017 році. «Це є та динаміка, яку на сьогоднішній день держава здатна продемонструвати, і ми зробимо все можливе, щоб це відбулось», - запевнив Президент.

Крім того, Глава держави наголосив на важливості покращення якості освіти, зокрема в сільські місцевості. Президент відзначив неприпустимість ситуації, коли один вчитель викладає декілька предметів. «Маємо знайти гідну відповідь, щоб кожен учень сільської школи мав можливість отримувати якісну освіту», - наголосив Петро Порошенко. Президент додав, що нині ведеться робота за участі Міністерства освіти, благодійних організацій для забезпечення шкіл ще 26 тис. комп’ютерів.
Глава держави наголосив, на важливості професії освітян, адже випускники все життя пам’ятають своїх вчителів. «Згадую своїх вчителів фізики, математики, мови, хімії. Скільки років би не пройшло, це завжди залишається в серці. Талановитого вчителя пам’ятаєш все своє життя», - поділився Президент.

Глава держави подякував вчителям за якісне виховання молодого покоління українців. Президент розповів, що під час зустрічі з ровесниками незалежності України переконався, що молоді українці вихованні без отрути радянської пропаганди і є справжніми українцями. «Вони готові боротися за нашу державу, її захищати, реформувати, тягнути в Європу», - підкреслив Глава держави.
Президент зазначив, що українські вчителі підтримують високу планку виховання патріотичних, порядних та професійних випускників, які потім складають основу команди, що просуває Україну вперед. І яскравим підтвердження якості освіти є перемоги українських учнів на міжнародних олімпіадах. В цьому році молоді українці отримали 20 медалей: 3 золоті, 8 срібних та 9 бронзових.

Глава держави відзначив важливість проведення конкурсів щодо професійної майстерності вчителів, зокрема номінації «Учитель року». «Вірю, що дбаючи про освіту, її якість та доступність для кожного, ми обов’язково здобудемо перемогу», - наголосив Президент.
Глава держави привітав вчителів зі святом, побажавши миру, здоров’я та нових здобутків.
Президент вручив відзнаки про присвоєння почесного звання «Заслужений вчитель України» переможцям конкурсу «Учитель року – 2016»: учителю історії Городищенського економічного ліцею у Черкаській області Олені Бурлаці, учительці математики середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 міста Гайсин у Вінницькій області Ользі Костенко, учительці англійської мови Берегівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням англійської мови у Закарпатській області Віолетті Македон та учителеві предмета «Захист Вітчизни» Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Юрію Поповичу.
У свою чергу, Віолетта Македон на англійській мові звернулася до Президента, зазначивши, що Петро Порошенко перший Глава Української держави, який спілкується англійською. Вона подякувала за ініціативи оголосити 2016 рік - роком англійської мови та Go Global. «Це чудова річ, бо активізувалася робота і батьки зацікавилися – створюються студії, школи, розмовні клуби. Поле діяльності ми розширюємо», - сказала вона. В той же час, Віолетта Македон наголосила на необхідності реформування системи освіти, щоб навчити учнів застосовувати на практиці отриманні знання.

5e43a53bf0aa46156b951387918e7c13 1475329975 extra large

9b6f89fe28d307101274fd8cb26a2097 1475329975 wysiwyg