onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Керівники шкіл Гайсинщини вивчали ППД педагогів Кіровоградської області

     Специфіка діяльності сучасного навчального закладу вимагає від його керівника постійного творчого пошуку в розвитку професійної компетентності. Працюючи на рівні сучасних вимог керівник   має постійно удосконалюватись, розвивати і збагачувати свою професійну компетентність, навички управлінської діяльності, інноваційну культуру, творчий і технологічний потенціал. 

     За цих умов  суттєво зростає роль методичної роботи, яка має допомогти керівнику зорієнтуватись в новій освітній ситуації, забезпечити результативну роботу освітньої установи в цілому і кожного педагога зокрема. В системі методичної роботи з керівниками шкіл Гайсинщини, використовуються різноманітні форми методичної робота, одна з них –   організація виїзних семінарів за адресами перспективного педагогічного досвіду.  Керівники шкіл району побували в авторських школах видатних педагогів В.О.Сухомлинського, О.А.Захаренка, знайомилися з роботою кращих освітніх установ столиці України м.Києва, Івано – Франкінщини, Одещини, Черкащини, Львівщини, брали участь у семінарі-тренінгу, організованому спільно з видавництвом «Шкільний світ».

     Нещодавно управлінням освіти, фізичної культури та спорту (начальник Шрамко В.М.), районним методичним кабінетом (завідувач Сич В.П.) для керівників шкіл організовано виїзний семінар на базі освітніх установ Кіровоградщини: перший день роботи керівники працювали на базі кращих навчальних закладів Голованівського району, другий – в одній з найкращих освітніх установ України Кіровоградському НВК: СЗШ-інтернат-школа мистецтв».

       У Голованівському районі делегацію керівників шкіл - гайсинчан зустріли заступник голови районної державної адміністрації О.П.Бугаєнко, начальник відділу освіти, молоді та спорту С.В.Туз, завідувач районного методичного кабінету В.С.Міщенко, вони презентували освітню галузь Голованівщини, окреслили перспективи її розвитку. Працюючи за програмою семінару директори шкіл відвідали сучасні навчальні заклади – НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т. Г. Шевченка-гімназія», Побузьку ЗШ І-ІІІ ступенів, районний Будинок дитячої та юнацької творчості. В цих навчальних закладах освітян Гайсинщини радо зустрічали їх керівники, педагогічні колективи, діти - вони знайомили гостей з навчально-методичною базою шкільних предметних кабінетів, провели цікаві пізнавальні екскурсії по творчих педагогічних майстернях, учасники шкільного англомовного табору запросили до перегляду змістовної музичної композиції «May there always be sunshine». З особливим інтересом учасники семінару працювали в майстер-класах «З Україною в серці», «Моя країна - Україна», «Щастя створене руками», були активними учасниками психологічних тренінгів, ділової гри з використанням арт-терапевтичних технік у роботі вчителя. Спілкування гайсинчан з педагогами Голованівського району було взаємокорисним, викликало взаємний інтерес. Обмінявшись досвідом роботи та поділившись враженнями від семінару, його учасники виразили сподівання, що співпраця педагогів двох районів продовжиться й у майбутньому та домовилися про наступну зустріч вже на Гайсинщині.

     Незабутні враження в учасників семінару залишились від відвідування сучасного закладу нового типу Кіровоградського НВК: СЗШ-інтернат-школа мистецтв», від спілкування із його директором – Народним артистом України, професором, вчителем-методистом, завідувачем кафедри хореографічних дисциплін КДПУ імені В. Винниченка, художнім керівником народного хореографічного ансамблю "Пролісок" А.Є Коротковим. Школа Короткова (так називають цей навчальний заклад в Україні) працює з 1996 року, у ній навчаються понад 2000 учнів, ця школа є унікальною, її робота базується на принципах В.О.Сухомлинського – гуманізму, любові, добра та краси. Майже три години тривав майстер-клас Анатолія Єгоровича для керівників Гайсинщини, але пролетіли вони як одна мить.

       Педагогічна складова семінару була надзвичайно корисною,багато з побаченого і почутого гайсинчани зможуть запровадити і у своїх навчальних закладах. Французький філософ Д.Дідро сказав: «Людина, може багато чому навчитися, справа тільки в тому, щоб запалити в ній бажання вчитися». Проведений семінар засвідчив велике бажання освітян Гайсинщини не тільки вчити, але й вчитися, пізнавати нове, впроваджувати кращі зразки педагогічного досвіду в практику своєї роботи.

      Окрім навчальної мети, організатори семінару планували  і культурно-просвітницьку - орієнтовану на пізнання культури, історії  та традицій українського народу. Директори шкіл побували в Кіровоградському обласному академічному музично-драматичному театрі ім.М.Кропивницького, відвідали залишки древньої фортеці в околицях Кіровограда, меморіальні комплекси жертвам Другої Світової війни, загиблим воїнам - учасникам АТО на Сході України, православний храм Святителя Кирила Єрусалимського, Музей ракетних військ стратегічного призначення - унікальний військовий комплекс  для створення якого була використана бойова позиція ракетного полку 46 ракетної дивізії ракетних військ стратегічного призначення. Учасники семінари отримали нагоду побувати з екскурсією в музейному комплексі «Хутір Надія» - колисці українського театру, родинному маєтку І.К.Карпенка-Карого.

 Учасники виїзного семінару повернулись додому сповнені нових вражень та ідей, вони висловлюють щиру подяку освітянам Кіровоградщини за гостинність та увагу.

IMG 6751

IMG 1980

IMG 1985

IMG 1989

IMG 6735

IMG 6744

IMG 6832

IMG 1993

IMG 1994

IMG 1996

IMG 2006

IMG 2011

IMG 2019

IMG 2033

IMG 2041

IMG 2045

IMG 2047

IMG 6755