onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Семінар вчителів основ здоров’я

13 квітня на базі НВК: Гайсинська СЗШ-інтернат І-ІІІ ст.-гімназія проведено районний семінар вчителів основ здоров’я на тему "Позакласна робота з предмету «Основи здоров’я»".

Традиційно семінар було розпочато із виступу директора школи Мендусь Л.Г., яка розповіла про роботу школи її здобутки та досягнення. Вона акцентувала увагу учасників семінару на позакласній роботі з дітьми, яка проводиться у навчальному закладі, зокрема виховання у них життєвих компетентностей щодо забезпечення збереження їх життя та здоров’я. Також було звернуто особливу увагу присутніх на важливості теми семінару та представленно роботу адміністрації школи щодо впровадження здорового способу життя в навчальному закладі, під час її виступу учасникам семінару представили для перегляду фільм про школу.

Директор школи представила увазі присутніх вчителя основ здоров’я та педагога організатора Ткачук С.В., яке вже багато років є керівником команд переможців районних, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних змагань команд юних інспекторів руху (ЮІР) та дружин юних пожежників (ДЮП) НВК: Гайсинська СЗШ-інтернат І-ІІІ ст.-гімназія.

Світлана Анатоліївна представила колегам свою роботу з предмету та особливу увагу звернула на позакласну роботу, а саме підготовку команд ЮІР та ДЮП. ЇЇ виступ супроводжувався презентацією роботи з учнями, зокрема пропаганди здорового способу життя, правил поведінки на дорозі та поводження в різних надзвичайних ситуаціях. З досвіду роботи було представлено перелік перемог на районних, обласних, всеукраїнських та Міжнародних змаганнях ЮІР та ДЮП по роках. У своїй роботі вчитель особливу увагу приділяє інтересам учнів і постійно на цьому наголошує, тому що робота з дітьми можлива тільки тоді, коли ти йдеш назустріч учневі і враховуєш його інтерес сьогодення.

Після виступу Ткачук С.В. перед учасниками семінару виступила команда дружин юних пожежників НВК: Гайсинська СЗШ-інтернат І-ІІІ ст.-гімназія, у новому складі та з новою програмою, за темою ХХІІ фестивалю Дружин юних пожежників: «Воїни світла бережуть країну. Рятуємо життя – рятуєм Батьківщину». Виступ був підготовлений на високому рівні і запам’ятався, учасникам семінару, своєю яскравістю та сучасним підходом до поставленої проблеми. Учасники семінару мали можливість побачити і оцінити, роботи вчителя та рівень підготовки команди.

Після виступу команди ДЮП було проведено тренінг з питань безпеки дорожнього руху та знань ПДР. Всі учасники семінару були розділенні на три групи (команди).

У ході тренінгу учасники давали відповіді на запитання з ПДР, обговорювали різнотипні завдання та ситуації, відгадували і складали з елементів дорожні знаки та таблички до них, називали до якої категорії відноситься той чи інший знак, в картках-загадках відгадували та зображали дорожні знаки, таблички. Також складали пазли і визначали, який подано дорожній знак, до якої групи він відноситься, застосування та межі його дії. І на завершення тренінгу було проведено проїзд перехрестя за сигналами регулювальника згідно варіантів завдань, а учасниками дорожнього руху були вчителі, які прибули на семінар.

Методист РМК - Подчос В.М., провів нарадчу частину семінару. З вчителями було обговорено проведення «Тижня безпеки дорожнього руху» 16-22 травня, сплановано та обговорено основні аспекти його проведення з метою привернення уваги до поліпшення ефективності функціонування єдиної системи попередження дорожньо-транспортного травматизму та скорочення смертності та травматизму від ДТП, особливо серед дітей та молоді.

В продовженні теми семінару та в рамках проведення Місячника боротьби з туберкульозом у березні – квітні 2016 року, було переглянуто навчальний фільм «Туберкульоз. Знай, стережись, не бійся» та проведено його обговорення й акцентовано увагу на туберкулінодіагностиці та імунопрофілактиці, як серед дорослих та і учнівської молоді. Також наголошено на обов’язковому проведенні з дітьми та їх батьками роз’яснювальної роботи.

Подчос В.М. наголосив на доцільності проведення більшої кількості позакласних заходів з питань виховання в учнів життєвих вмінь та навичок щодо збереження власного життя та здоров’я, активізації роботи загонів юних інспекторів руху та провести в рамках «Тижня безпеки дорожнього руху» виставки-конкурси стіннівок та малюнків присвячених профілактиці дорожньо-транспортного травматизму серед учнівської молоді.

Семінар пройшов, як насичена, плідна, творча зустріч вчителів предмету основи здоров’я. Учасники семінару обговорили зміст виступів, презентацій, відео-фрагментів, ділилися своїми думками, враженнями, обговорювали проблеми, ділилися досвідом роботи. По завершенню семінару було проведено підведення підсумків, сплановано роботу та основні напрямки роботи вчителів основ здоров’я.

SAM 6683

SAM 6682

SAM 6685

SAM 6687

SAM 6690

SAM 6691

SAM 6692

SAM 6693

SAM 6694

SAM 6695

SAM 6697

SAM 6698

SAM 6702

SAM 6703

SAM 6707

SAM 6711

SAM 6712

SAM 6714

SAM 6715

SAM 6720

SAM 6724