onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Реалізація програми «Дорослішай на здоров’я» на Гайсинщині

       На виконання плану роботи відділу освіти на І квартал на базі СЗШ І-ІІІ ст. с. Гранів (директор Ушенко В.І.) 31 березня 2016 року відбувся семінар практичних психологів та соціальних педагогів району з питання «Формування у підлітків усвідомленого вибору на користь здорового способу життя».

       Впровадження та реалізація програми «Дорослішай на здоров’я» є одним із напрямків роботи практичного психолога щодо психолого-соціальної підтримки підлітків у період становлення їх репродуктивної поведінки.

     Методист психологічної служби Крук Л.П. у своєму виступі зорієнтувала присутніх на те, що метою даної програмиє: популяризація серед підлітків і молоді здорового способу життя й важливості цих аспектів для стану репродуктивного здоров’я у майбутньому; сприяння усвідомленню ними необхідності збереження та зміцнення здоров’я як важливої складової успішного дорослого життя; формування відповідального ставлення та мотивації до збереження сімейних цінностей, закладання основ відповідального батьківства.

   Продовженням семінару стало проведення заняття з елементами тренінгу з учнями 10 класу на тему: «Взаємини діти - батьки». На занятті практичний психолог В.Ю. Мущинська сприяла зміцненню взаєморозуміння між підлітками і батьками, створенню позитивної атмосфери у родині, формувала навички ефективної комунікації, розвивала навички розв’язання конфліктних ситуацій, застосовуючи такі форми роботи, як: мозковий штурм, ігри, релаксаційні вправи та мультимедійні технології.

    Підсумовуючи роботу семінару, методист психологічної служби Л.П.Крук наголосила учасникам зустрічі на необхідності формувати у підлітків усвідомлений вибір на користь здорового способу життя, відповідальне ставлення та мотивацію до збереження сімейних цінностей.

 

IMG 1824

 

IMG 1831

 

IMG 1858

 

IMG 1878

 

IMG 1906

 

IMG 1905